Krumpligombóc leves:

Hozzávalók:


1-2 szelet szalonna, kis fej hagyma, liszt, zsiradék, só, ételízesítő, petrezselyem, őrölt pirospaprika.

Elkészítés:


Egy kis diétás szalonnát felcsíkoztam, tettem hozzá egy kis fej hagymát, majd zsírjára sütöttem. Amikor zsírjára sült akkor megszórtam liszttel és kicsit megpirítom rajta, tettem bele egy csokor petrezselymet félrevettem a tűzről és megszórtam őrölt pirospaprikával, majd felengedtem hideg vízzel. Jól kiforraltam. 2 szem krumplit pucoltam úgy fél öklömnyit, megfőztem, amikor kihűlt, összetörtem villával, adtam hozzá egy kis kanál zsírt, annyi kb 3 evőkanál lisztet. Jól összedolgoztam és apró gombócokat formáztam, majd bele főztem a forrásban lévő levesbe.