Linzer (házi)

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 20 dkg zsír, 25 dkg porcukor, /elég bele 20 dkg is/2 nagyobb tojás, 1 csomag vaníliás cukor, (2-3 ek. kakaó - ha kakaósat is szeretnénk készíteni)

Elkészítés:


A lisztet, sütőport, zsírt, porcukrot, tojást, vaníliás cukrot jól összegyúrjuk.
Ha szeretnénk kakaósat készíteni, vegyük ketté a tésztát és az egyik felébe gyúrjunk 2-3 evőkanál kakaóport. Csomagoljuk folpackba és tegyük be a hűtőbe fél órára. (fél adag lemérve)
Lisztezett felületen - több részletben – fél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, zsírozott (vagy zsírpapírozott) tepsiben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük. (épp csak színe legyen a fehér tészta aljának, nem szabad túl sütni. Ha valakinek van tészta készítő gépe akkor a legnagyobb fokozaton el lehet bele nyújtani és egy forma vastag lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tésztához, vagy vajat, vagy zsírt használjuk, mert margarinnal nem olyan finom.