Lucskos káposzta:

Hozzávalók:


Hozzávalók: 1 fej káposzta, 3-4 szem krumpli, só, majoránna, vegeta, a rántáshoz: olaj liszt, kevés tejföl.

Elkészítés:


2 féleképpen lehet készíteni.
Ha pénztárcánk engedi, akkor füstölt húst főzünk, amikor megfőtt akkor a lakásra vágott káposztát és az apróra vágott krumplit hozzáadjuk ízesítjük, kevés majorannával, őrölt köménnyel. Amikor minden finom puhára főtt, akkor zsiradékot/olajat forrósítunk, hozzáadjuk a lisztet és barna rántást készítünk, ebbe a rántásba nem kell pirospaprika – majd félre vesszük a tűzről teszünk bele egy kevés tejfölt, felöntjük hideg vízzel és egy kis forró lével csomómentesre keverjük és a megfőtt káposztához adjuk.
Ha nincs füstölt hús és spórolósan kell főzni, akkor a káposztát a krumplival megfőzzük, fűszerezzük a fentiek szerint és berántjuk. Ebben az esetben egy kis kisütött szalonna taréjt teszünk a tetejére tálaláskor egy kevés zsírral együtt, ami jó ízt ad a főzeléknek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha füstöltet is teszünk bele előtte főzzük meg és a sózással vigyázzunk.