Mari szelet: (öreg keri féle) finom és gyors

Hozzávalók:


4 tojás sárgája, 50 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 30 dkg, dió, és 4 tojás,
4 dl tej, 4 kanál gríz, 1 ráma, 1 van cukor,

Elkészítés:


4 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral 2 kanál vízzel elkeverünk, hozzáadunk még 8 kanál vizet, ismét elkeverjük. Hozzáadunk 1 sütőporral elkevert 20 dkg lisztet 10 dkg, diót, és 4 tojás felvert habját. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. A sütőt előmelegítjük és 3-as fokozaton sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd az alábbi krémmel kenjük.
Krém:
1.) 4 dl tejet 4 kanál grízzel felfőzünk,
2.) 1 ráma margarint 20 dkg porcukorral 1 vaníliás-cukorral kikeverünk,
majd 20 dkg darált diót adunk hozzá, jól elkeverjük. Ha kihűlt az 1 pontban felfőzött krém hozzákeverjük a 2. pontban leírtakat, majd a tészta rákenjük, és darált dióval megszórjuk.