Nagyi nagyon omlós almás pitéje.

Hozzávalók:


60 dkg liszt, 20 dkg zsír, 4 tojás sárgája, 1/2 csomagnál több sütőpor, 1 pohár tejföl, só, 15 dkg cukor.

Elkészítés:


60 dkg list, 20 dkg zsír, (de szerintem elég 20 dkg is.) 4 tojás sárgája, ½ -nél kicsit több sütőpor, 1 pohár tejföl , csipet só, 15 dkg cukor.
Töltelék: 2 kg alma, 15 dkg cukor, őrölt fahéj, 1 tojás a tetejére, de én nem tettem, mert kicsit meg grilleztem. 180 fokon sütni.
A tésztához valókat jól összedolgozni, majd két cipóra osztani.
Az almát lereszelni, rászórni a cukrot, és a fahéjat. Jól összekeverni, majd kinyomkodni. Én akkor nyomkodtam ki, amikor a tésztát összekevertem.
Az első cipót kinyújtani, megszórni kevés zsemlemorzsával és ráteríteni a kinyomkodott almát, majd befedjük a másik tésztával.
180-200 fokon sütjük. Nekem a sütőm grillez, így én nem kentem le tojással, hanem egy kicsit meg grilleztem.