Néger kocka

Hozzávalók:


4 tojás sárgája, 20 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, és 12 dkg lágy zsír, kakaó,

Elkészítés:


4 tojás sárgáját, 20 dkg porcukorral, 25 dkg liszttel, 1 sütőporral, és 12 dkg lágy zsírral jól kikeverünk. Annyi tejet adunk hozzá hogy jól önthető nem túl lágy tésztát kapjunk, majd teszünk hozzá 3 evőkanál kakaót. Zsírozott lisztezett formába sütjük.
Fehérmáz: 4 tojás fehérjét gőz fölött 20 dkg porcukorral kemény habbá verünk, és a kihűlt tésztára simítjuk. A hab akkor jó, ha (nem esik le a habverőről.)
Csokimáz:
3 evőkanál tejet kikeverünk 20 dkg porcukorral, 2 dkg kakaóval, és felfőzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadunk 20 dkg vajat és a fehér máz tetejére simítjuk. Gyufásdoboz nagyságú kockákra vágjuk. Tepsibe hagyjuk és mindig csak annyit szelünk fel amennyit fogyasztunk, így nem szárad ki.

Trükkök, tippek, praktikák:


A recept Ágota keresztanyjától Anikától származik