Őszibarankckrém leves

Hozzávalók:


Őszibarack , fahéj, szegfűszeg, citrom, só, cukor, vaníliás cukor, tejföl, liszt. Vagy őszibarack befőtt

Elkészítés:


Az őszibarackot megmostam meghámoztam, és összevágtam, majd vízben odatettem főni, fahéjjal szegfűszeggel és citromkarikával, csipet sóval, cukorral és vaníliás cukorral. Ha megfőtt a levesnek valóból vettem ki levet és a tejfölt kikevertem, majd adtam hozzá kevés hideg vizet és 1 púpozott evőkanál liszttel csomó mentesre kevertem és a leveshez adtam, jól kiforraltam, ha kellett még utána ízesítettem, Botmixerrel pürésítettem

Trükkök, tippek, praktikák:


A habarásnál a levesből egy kevés forró levet a tejfölös habaráshoz adok, és úgy keverem csomómentesre.