Pávaszem:

Hozzávalók:


45 dkg liszt, 1 margari, citromhéj, 2 dkg élesztő, 4 tojás sárgája. 20 dkg darált diót, 4 tojásfehérjével 20 dkg porcukor, lekvár.

Elkészítés:


45 dkg lisztet 1 csomag margarinnal 1 citrom héjával 2 dkg élesztővel 4 tojás sárgájával összegyúrunk. 5 részre osztjuk és kés-vékonyra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral, a tészta két oldalát, és mint a palacsintát felsodorjuk, nem teljesen, hanem egy kis helyet hagyva a közepén. 20 dkg darált diót, 4 tojásfehérjével 20 dkg porcukorral elkeverünk és a tészta közepére a balról és jobbról felsodort rész közé kenjük. Kicsit pihentetjük. Előmelegített sütőben sütjük.