Sajtos pogácsa

Hozzávalók:


1 kg list, 20 dkr sajt, 5 dkg só, 30 dkg margarin, + 20 dkg zsír, 20 dkg krumpli, 1 csomag élesztő, 2,5 dl tej, 2 dl tejföl, 4 tojás sárgája.

Elkészítés:


Ha vendég jön előre elkészíthető, a tészta hűtőben tárolható. Én ezt szoktam sütni.
1 kg liszt, 20 dkg sajt reszelve, 5 dkg só, 50 dkg margarin vagy zsír (én 30 dkg RAMA-t+20 dkg zsírt szoktam bele tenni.) 20 dkg krumplit megfőzni áttörve bele tenni, 1 csomag élesztő felfuttatva 2,5 dl tejjel, 4,5 dl tejföl és 4 tojássárgája.
Egészet összedolgozni, majd 3 x hajtogatni az egészet hűtőbe - NEM fagyasztóba - tenni, mindig annyit kivenni belőle amennyit sütni akarsz. 3-4-napig is eláll a hűtőben letakarva. Kinyújtani ujjnyi vastagra, kiszaggatni, tetejét tojás sárgával megkenni és reszelt sajttal megszórni. Előmelegített sütőben sütni.