Sertésragu leves zöldbabbal:

Hozzávalók:


Tarja, vagy lapocka, vagy comb, zöldbab, zöldség répa, só, őrölt pirospaprika, ételízesítő, petrezselyem.
Vajgaluskához tojás, vaj,liszt

Elkészítés:


A tarját apró kockára vágom, zsiradékon fehéredésig sütöm, majd fedő alatt párolom, kb félpuhára, ekkor hozzáadom a zöldséget répát, és az összevágott friss zöldbabot mellyel együtt tovább párolom. Amikor a zöldség puha, félreveszem a tűztől és megszórom kevés pirospaprikával és liszttel, sok petrezselyemmel, majd felengedem hideg vízzel, sózom, adok hozzá egy kis ételízesítőt és puhára főzöm. Ha mirelit zöldbabbal készítem akkor a legvégén nagy lángra teszem a gázt a leves alatt és a forrásban lévő leveshez adom a mirelit zöldbabot, és készre főzöm. Igy véleményem szerint nem fő szét a zöldbab és roppanósabbra fő. Közben elkészítem a vajgaluskát és bele szaggatom a levesbe.
Vajgaluska: 1 tojás 1 evőkanál vaj, és annyi liszt, hogy közepesen kemény galuska tészta legyen. lehet bele tenni egy kis ételízesítőt és petrezselymet