Spenót

Hozzávalók:


kenyér, tej, fokhagyma, liszt, spenót, ételízesítő.

Elkészítés:


Ha friss spenótból készítem, akkor a spenótot megpucolom, megmosom és forrósban lévő vízben megfőzöm, de nem főzöm meg nagyon. A levéből egy keveset félre teszek. Egy nagy szelet kenyeret/zsemlét tejben jól megáztatok. A spenótot tésztaszűrőn átszűröm, majd a tejben áztatott kenyérhez/zsemléhez adom és botmixerrel, pürésítem. Fokhagymás barna rántás készítek 2-3 gerezd fokhagymával, majd félreveszem a tűzről és hozzákeverem pürésített spenótot, tejet és jól elkeverem sózom, picit megborsozom, adok hozzá egy kevés ételízesítőt majd visszateszem a tűzre és jól kiforralom: Ha sűrűnek találom, akkor tejjel hígítom. A spenótnak intenzív íze van, nem jó ha az összes levét hozzáadjuk.
Ha mirelit spenótból készítem, ugyan úgy járok el, mint a frissnél, csak én a kiengedett spenótot le szoktam tészta szűrőn csepegtetni, a levét félre teszem, és ha igényli az íze miatt, akkor ugyan teszek bele mint a friss szedésű spenótnál.