Szalakális sajtos kocka.

Hozzávalók:


50 dkg liszt 20 dkg margarin 5 dkg zsír, só ízlés szerint 1 tojás sárgája, 1 szalakáli 1 tejföl, tetejére 10 dkg sajt, vagy szezám mag

Elkészítés:


. A lisztet összekeverem a szalakálival, hozzáadom a sót, a tojás sárgáját a tejfölt zsírt, margarint. Jól összedolgozom, közepesen kemény nem ragacsos tésztát kell kapjunk. Ha nem áll össze akkor még tejfölt teszünk hozzá. Nagyon finom omlós, sokáig eláll ha nem esszük meg. Tetejét, lehet szórni sajttal, szezám maggal, vagy mákkal stb. Nem emelkedik meg nagyon, olyan vastagra kell nyújtani amilyen magas rudat, vagy perecet, esetleg kockát kapjunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Csak margarinnal nem jó. Ha teljes egészében zsírral készítjük akkor 20 dkg zsír kell összesen.