Szárazbab főzelék.

Hozzávalók:


Hozzávalók: vagy fehér gyöngybab, vagy tarkabab, só, ételízesítő, babérlevél, pici cukor, pici 10 %-os ecet. A rántáshoz: fokhagyma és vöröshagyma, olaj, pirospaprika, liszt.

Elkészítés:


A szárazbab főzeléknek van aki fehér gyöngybabot használ. A babot beáztathatjuk, de én nem szoktam. Oda tesszük főni babérlevéllel és sóval. Amikor megfőtt vöröshagymával és fokhagymával barna rántást készítünk, melyet hideg vízzel felengedünk és a megfőtt babhoz adjuk. Jól összeforraljuk. Ízesítjük, sóval, pici cukorral, vegetával, kevés 10 %-os ecettel ízlés szerint. Aki szereti, tehet bele egy kevés tárkonyt is, de azt csak a legvégén kell hozzá adni, akkor nem kell bele babérlevél. Amennyiben valaki tejfölösen szereti akkor a rántáshoz adjuk a tejfölt és úgy engedjük fel hideg vízzel és adjuk a babhoz. Ha valaki szereti a füstöltet nyugodtan tehet bele nagyon finom, csak a sózással akkor vigyázni kell.