Tejfölös zöldbabfőzelék.

Hozzávalók:


Zöldbab, tejföl, zsiradék,liszt, fokhagyma, petrezselyem, só ételízesítő tejföl. ,

Elkészítés:


A zöldbabot kevés vízben teszem oda, sózom, kevés ételízesítőt teszek hozzá, fedő alatt roppanósra főzöm. Amikor puha akkor rántást készítek melyben 2-3 nagyobb gerezd fokhagymát is fonnyasztok, félreveszem a tűzről és teszek bele apróra vágott petrezselymet őrölt pirospaprikát, és egy-két kanál tejfölt, felengedem hideg vízzel jól elkeverem, majd a zöldbabhoz adom, besűrítem vele, jól összeforralom. A végén ha kell utána ízesítem. Ha mirelitből készítem, lehet bele tenni csipet cukrot és pici 10 %-os ecetet. Én a frisshez nem szoktam. Van aki petrezselyem helyett kaprot tesz bele. Jó étvágyat hozzá.
Ha mirelit babot főzök, akkor lobogó forrásban lévő vízbe öntöm a babot, ne hideg vízben teszem oda