tök/cukkini főzelék

Hozzávalók:


tök, vagy cukkini, vöröshagyma, kapor, só, ételízesítő, zsiradék, liszt. pirospaprika, ecet, cukor.

Elkészítés:


A tököt/cukkinit legyalulom, besózom, a vöröshagymát üvegesre párolom, majd félreveszem a tűzről, megszórom kevés őrölt pirospaprikával ráteszem a kinyomkodott tököt és üvegesre párolom megszórom kaporral, majd félreveszem a tűzről és adok hozzá lisztet, (annyit mintha rántást készítenék) adok hozzá kevés tejfölt felengedem hideg vízzel, és csomómentesre keverem, majd visszateszem a tűzre, jól kiforralom. Ízesítem sóval, pici cukorral és kevés 10 % -es ecetet, adok hozzá kevés étel ízesítőt készre főzöm, a legvégén adok hozzá még kaprot de már nem főzöm tovább.