Töltelékes húsleves

Hozzávalók:


Csirke aprólék, húsos csont, marha velős csont. Zöldség, répa, zeller, zeller zöld, kelkáposzta, krumpli, paprika, paradicsom karalábé, só, egész bors, 1-2 szegfűszeg 2-3, szegfűbors 2 db, 1/2 mokkáskanál egész kömény, ételízesítő.

Elkészítés:


A húsokat jól megmosom, majd felteszem főni, ha felforr takarékra teszem, hagyom egy fél óráig gyöngyözve főni, majd a habot leszedem róla. Hozzáadom a zöldséget, répát, zellert, vagy zeller-zöldet, karalábét, kelkáposztát, paradicsomot, paprikát, "ki mit szeret" ízesítem sóval, egész borssal, egész köménnyel, 2-3 szem szegfű borssal, és 1-2 szem szegfűszeggel majd bele engedtem a levesbe az elkészített tölteléket és szép lassú tűzön gyöngyözően főzöm, a hozzáadott zöldségekkel együtt.
Amikor már majdnem kész a leves 4-5 db pucolt krumplit főzök bele.
A töltelékhez:
Bő fél kenyeret beáztatok, majd jól kinyomkodom, sózom, borsozom, majorannát és 5-6 elkapart májat, és 4 tojást jó nagy csokor petrezselymet és kis fej hagymát apróra vágok és jól össze jól összedolgozok.
A tölteléket folpacba tekerem legalább két rétegbe és a két végét eltekerem és elkötöm, vagy cérnával bekötöm. A végén a levest leszűröm, a zöldségeket és a húst, külön –külön tányérra, teszem, majd a tölteléket kicsomagolom és hagyom hűlni, és felszeletelem. A húslevesbe levesbetétnek, vagy második fogásnak a zöldségekkel tálalom.