Tojáslevesek

Hozzávalók:


hagyma tojás, liszt, só ételízesítő, babérlevél

Elkészítés:


Tojásleves nyáron
Zsiradékot megolvasztok, majd 1 kis fej apróra vágott hagymát adok hozzá,+ 1 babérlevelet ugyan úgy a rántást enyhén zsemleszínűre sütöm, félreveszem a tűzről megszórom őrölt pirospaprikával és felengedem hideg vízzel. Jól kiforralom, sózom, ételízesítőt teszek bele, és csipet cukrot és nagyon pici 10 %-os ecetet, jól kiforralom és utána csorgatom bele a felvert tojást, addig főzöm amíg a tojás meg nem fő benne. Ezt a fajta levest nyáron szoktam készíteni, mert kicsit pikánsan savanykás. (Vigyázat, csak kevés cukor és kevés ecet kell hozzá). Ezt azért írom, mert volt aki alaposan megborította az ecetet.


Tojás leves télen:
Zsiradékon kb. 1/2.mokkáskanál köménymagot kipattogtatok, majd megszórom liszttel és zsemleszínűre sütöm. amikor már jó a rántás akkor félreveszem a tűzről és meg szórom őrölt pirospaprikával, majd felengedem hideg vízzel, sózom kicsi ételízesítőt teszek bele jól kiforralom, majd belecsurgatom a felvert tojást.