Zöldségleves grízgaluskával.

Hozzávalók:


Zöldség, répa.
Zsiradék, őrölt pirospaprika, só,
A galuskához:
3 evőkanál gríz, 1 tojás.

Elkészítés:


Zsiradékon a csíkokra vágott zöldségeket megpirítom, majd félreveszem a tűzről és megszórom kevés őrölt pirospaprikával, ízesítem sóval, ételízesítővel és felengedem hideg vízzel, jól kiforralom, majd amikor már a zöldségek megpuhultak akkor grízgaluskát szaggatok bele.
Amikor a levest felengedtem hideg vízzel akkor bekeverem a grízgaluskát. 1 tojást kikeverek 3 evőkanál grízzel, hagyom állni minimum 3/4 órát, hogy a gríz duzzadjon. Amikor a leves kész a gyöngyözően forró levesbe szaggatom ráteszem a fedőt és 1-2 perc után elzárom a gázt.

Trükkök, tippek, praktikák:


A grízgaluskát általában mielőtt a levest oda teszem be keverem, mert állni kell, hogy a grí duzzadjon.