Zöldségleves húsgombóccal és grízgaluskával.

Hozzávalók:


Zsiradék, Zöldség, répa, só, ételízetítő, húsgolyó, gríz, tojás,

Elkészítés:


A zöldségeket zsiradékon megpároltam, majd félrevettem a tűzről és kevés (leheletnyi) őrölt paprikával megszórtam, tettem bele zeller zöldet (nekem van fagyasztott, mert sokat használok), megszórtam apróra vágott petrezselyemmel és bele dobáltam a (fagyasztóból kivett húsgombócokat) jól átforgattam és fel öntöttem hideg vízzel Ízesítettem sóval és kevés étel ízesítővel, egy kis fej fokhagymát karikáztam bele. A kb két órája bekevert grízgaluskát a végén bele szaggattam és a fedőt rátéve még pár percit főztem és elzártam alatta a lángot, hagytam a galuskákat dagadni.
Grízgaluska:
2 tojás, 6 evőkanál búzadara, jól összekeverem és hagyom minimun 1-1/2 órát állni, majd átkevertem és a levesbe szaggattam. A húsgombócot böllér leveshez készítettem, de soknak találtam és a fagyasztóba tettem és onnan használtam fel a leveshez.

Trükkök, tippek, praktikák:


Amikor böllér levest készítek, mindig sokkal több húsgombócot csinálok és le fgyasztom. Ha tartalmasabb levest szeretnék készíteni akkor csak elővesezm és bele főzöm.