- 200g juhtúró
- 100 g tehéntúró
- 150g tejföl
- só
- pirospaprika
- 1 kisebb fej hagyma
- csípős paprika por ízlés szerint
- őrölt kömény
Legegyszerűbb minden hozzávalót egy daráló gépbe rakni és jól összekeverni.
Előre készítsük el úgy összeérnek az ízek és finomabb.
Az az igazi, ha a szegyből és a csontokból készítjük el az alaplevet sok óra főzéssel, de idő és kedv hiányában dolgozhatunk alaplével is, de akkor abból csakis valódit használjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet nagy edénybe teszem. az élesztőt felfuttatom ( fél pohár langyos víz, tk cukor és az élesztő). Ha kész összedolgozom a többi anyaggal. fél órát pihentetem. Ha a tészta m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék alapanyagait jól összekeverjük. A kisült palacsintákat megtöltjük a sonkás krémmel, a palacsinták két szélét behajtjuk és felcsavarjuk. A tojást villával kissé fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozom, kockára vágom és enyhén sós vízben puhára főzöm, majd mikor elkészült leöntöm a főzővizet, rádobom a vajat, alaposan összetöröm és hagyom hűlni. Amikor k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű