menu

Családireceptkönyv.hu

Vendégváró Eta módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók a két laphoz:
30 dkg sima liszt
20 gkg vaj
2 tojás sárgája
1 EK víz
2 EK rum vagy rumaroma
½ csomag sutopor
5 dkg porcukor
A hozzávalókat oszzegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát elnyújtjuk tepsi nagyszágúra és nyújtófán osszetekerve bele helyezzuk kivajazott, lisztezett tesibe.
Toltelék:
Hozzávalók:
6 tojás 2 EK kakaópor

20 dkg porcukor
6 darab alma (ha kissebek az almák lehet 8 darab)
20 dkg darált dió
1 cs sutopor
2-3 EK zsemlyemorzsa
A tojások sárgaját kikeverjuk a porcukorral, hozzáadjuk a meghámozott reszelt almát (az alma levét nem nyomjuk ki!) majd hozzá keverjuk a diót, kakaóport, sutoport, zsemlyemorzsát és a tojások keményre vert haját. Ezt ráöntjuk a tepsiben lévő tésztára és ráhelyezzuk a másik gyúrt tésztát, megböködjuk villával hogy ne púposodjon fel..
KB. 170 fokos sütőbe megsütjuk, én 30 percig sütöttem, mikor kihült megszórtam a tetejét olvasztott csokival.
Olyan finom puhácska lett az almától hogy,,,mnyami:-)
Ajánlom barátaim kipróbálni, jó étvágyat,,, ♥
30x40 tepsi, úgyhogy nagy adag,,,szapora süti:-)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Meggyleves
Meggyleves

A meggyet jól megmossuk, akár többször is, kimagozzuk. Edénybe tesszük, felöntjük vízzel (a víz mindig a meggy duplája legyen). Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot. A fűszerek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Avokádós gazpacho
Avokádós gazpacho

A paprikákat sütőben vagy grill alatt megsütjük, héjukat lehúzzuk. Minden alkotórészt összeturmixolunk. Ha valaki nem szereti, hogy ilyen sűrű, felhígíthatjuk zöldségalaplével....

Elkészítési idő: 8 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta
Palacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Keksz
Keksz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk