Hozzávalók a két laphoz:
30 dkg sima liszt
20 gkg vaj
2 tojás sárgája
1 EK víz
2 EK rum vagy rumaroma
½ csomag sutopor
5 dkg porcukor
A hozzávalókat oszzegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát elnyújtjuk tepsi nagyszágúra és nyújtófán osszetekerve bele helyezzuk kivajazott, lisztezett tesibe.
Toltelék:
Hozzávalók:
6 tojás 2 EK kakaópor
20 dkg porcukor
6 darab alma (ha kissebek az almák lehet 8 darab)
20 dkg darált dió
1 cs sutopor
2-3 EK zsemlyemorzsa
A tojások sárgaját kikeverjuk a porcukorral, hozzáadjuk a meghámozott reszelt almát (az alma levét nem nyomjuk ki!) majd hozzá keverjuk a diót, kakaóport, sutoport, zsemlyemorzsát és a tojások keményre vert haját. Ezt ráöntjuk a tepsiben lévő tésztára és ráhelyezzuk a másik gyúrt tésztát, megböködjuk villával hogy ne púposodjon fel..
KB. 170 fokos sütőbe megsütjuk, én 30 percig sütöttem, mikor kihült megszórtam a tetejét olvasztott csokival.
Olyan finom puhácska lett az almától hogy,,,mnyami:-)
Ajánlom barátaim kipróbálni, jó étvágyat,,, ♥
30x40 tepsi, úgyhogy nagy adag,,,szapora süti:-)
Elkészítés 70 perc Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk. A formába tesszük a felezett, magozott meggyeket a domború, héjas oldalukkal lefelé....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát és a répát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a salátához adjuk és jól lesózzuk. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtassuk fel a cukros meleg tejben. Majd valamennyi hozzávalót alaposan gyúrjuk össze, és dagasszuk géppel vagy akár kézzel pár percet. Ha ezzel megvagyunk, takarj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű