menu

Családireceptkönyv.hu

Florió


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 dl testes száraz vörösbor, - pl: egri bikavér - 1 mandula aroma - mert pisztácia aroma nálunk nincs - 3-4 kanál cukor - de ízlés szerint - egy fél liter Piroska meggyszörp, vagy házi meggyszörp, - eredetileg meggylé kellene - és 3-4 dl tisztaszesz. Lehet vodkával helyettesíteni.

Elkészítés:


A bort kiöntöm egy magas edénybe, majd belerakom a cukrot, addig keverem míg el nem olvad. Beleöntöm a szörpöt, az aromát és a vodkát. Ekkor megkóstolom, de ne legyen nagyon édes.

Üvegekbe rakjuk, de ne teljesen tele, és be a kamrába. Ha arra jár az ember jól teszi, ha egy kicsit felrázza. (Egyébként rögtön is fogyasztható, de jobb, ha legalább egy napot összeérnek az ízek benne.)

Remélem érthetően írtam le. Eredetileg meggyléből csinálják, amit nyáron tesznek el, és pisztácia aromával készül, de én még nálunk nem láttam boltba ilyet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aranyló pitypang szörp és méz házilag
Aranyló pitypang szörp és méz házilag

Tegyük fel főni 1 liter hideg vízben, amikor bugyogni kezd, vegyük le a tűzről, és lefedve egy éjszakáig hagyjuk állni a főzetet. Másnap szűrjük le, nyomkodjuk ki a virágokat, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málnaszörp nyersen
Málnaszörp nyersen

-A málnát megmossuk, megmérjük, hány liter van belőle, ugyanannyi liter felforralt ,lehűtött vízzel felöntjük. egy uborkás üvegbe -Hozzáadunk 1 kanál citromsót, szétnyomkodjuk, é...

Elkészítési idő: 24óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Detox víz a lapos hasért!
Detox víz a lapos hasért!

Készítsd el előző este, tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Másnap poharakba töltve, elosztva étkezések előtt, vagy utána 20-30 perccel ajánlom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sárgadinnyebólé
Sárgadinnyebólé

A gyümölcs héját és magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst felkockázzuk. A dinnyekockákat megszórjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd felöntjük a borral, meglocsoljuk a rumm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk