7 dl testes száraz vörösbor, - pl: egri bikavér - 1 mandula aroma - mert pisztácia aroma nálunk nincs - 3-4 kanál cukor - de ízlés szerint - egy fél liter Piroska meggyszörp, vagy házi meggyszörp, - eredetileg meggylé kellene - és 3-4 dl tisztaszesz. Lehet vodkával helyettesíteni.
A bort kiöntöm egy magas edénybe, majd belerakom a cukrot, addig keverem míg el nem olvad. Beleöntöm a szörpöt, az aromát és a vodkát. Ekkor megkóstolom, de ne legyen nagyon édes.
Üvegekbe rakjuk, de ne teljesen tele, és be a kamrába. Ha arra jár az ember jól teszi, ha egy kicsit felrázza. (Egyébként rögtön is fogyasztható, de jobb, ha legalább egy napot összeérnek az ízek benne.)
Remélem érthetően írtam le. Eredetileg meggyléből csinálják, amit nyáron tesznek el, és pisztácia aromával készül, de én még nálunk nem láttam boltba ilyet.
Ízlés szerinti mennyiségű hideg vízzel hígítjuk a bodzaszörpöt. Beledobjuk a felszeletelt barackot, és hűtőbe tesszük 1 órára. Sok jégkockával kínáljuk.
Elkészítési idő: 30 percA narancs héját mos meg, jó alaposan dörzsöld is meg, majd vékonyan hámozd meg. A tejet öntsd egy lábosba, keverd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a narancs héját, és kis lángon fo...
Elkészítési idő: 1 óra