(2-dl bögrét használunk a hozzávalók kiméréséhez)
másfél bögre cukor
20 dkg vaj
4 tojás
3 bögre liszt
1 tasak sütőpor
1 teáskanál vaníliaaroma
A töltelékhez:
30 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
1 tojás
50 dkg cseresznye, vagy meggy (befőtt)
A tojást, a vajat és a cukrot egy tálba tesszük, jól összekavarjuk. Majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát is. A tészta ragadós lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. Két részre osztjuk, az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A lecsöpögtetett meggyet, vagy cseresznyét rászórjuk. Megcsináljuk a tölteléket: a túrót, a cukorral, a tojással és az aromával összekavarjuk. A masszát rásimítjuk a meggyes rétegre, majd befedjük a tészta másik felével. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Amikor készen van, a tepsiben hagyjuk kihálni, majd felszeleteljük, porcukorral megszórva fogyasztjuk.
1. A hagymát apróra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk. 2. A meghámozott cukkinit kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és hozzáadjuk a hagymához. Megpirítjuk. 3. Felöntjük ví...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az üveget kimosom, az uborkákat megmosom, majd villával megszurkálom, én nem vagdosom be. Minden liter vízhez 1 púpozott evőkanál durva asztali sót adok és felforralo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűValószínűleg te is úgy csináltad eddig, hogy kevés olajon vagy vajon pirítottál sok prézlit. (Használj vajat, sokkal, de sokkal finomabb úgy!) De ami a lényeg: kellemesebb lesz a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leves hozzávalóit botmixer segítségével krémesre turmixoljuk, és a hűtőbe tesszük tálalásig. Felvert tejszínhabbal, citromfűlevelekkel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű