A tésztához :
3 db tojás
6 dkg cukor
4 dkg liszt
2 dkg kakaó
A krémhez :
1/2 adag párizsi krém
10 dkg meggy befőtt ( ha van konyakos , vagy rumos még jobb )
A bevonathoz :
15 dkg étcsokoládé
0,5 dl tejszín
A tojásokat válasszuk ketté . A fehérjét kezdjük el felverni , amikor már félig keménnyé válik adjuk hozzá kanalanként a cukrot , miközben továbbra is verjük . Amikor már szinte teljesen jó folyamatos verés mellett egyesével adjuk hozzá a tojássárgát . Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaóval elkevert lisztet . 25 centis sütőpapírral ellátott kapcsos tortaformába töltjük és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük . Hagyjuk kihűlni . Az aljáról lehúzzuk a papírt .A párizsi krémhez keverjük hozzá a jól lecsöpögtetett meggy befőttet . Kenjük rá a tortára a krémet ( ha vissza tesszük a tortakarikát egyszerűbben tudunk vele dolgozni ) és kis időre tegyük hűtőszekrénybe . A csokoládét a tejszínnel vízgőz fölött olvasszuk fel . Addig keverjük amíg a csokoládénk csillogóvá , simává , bevonóképessé nem válik .Egy kicsit hagyjuk visszahűlni ( ha nem várunk vele a meleg hatására a párizsi krémben lévő vaj megolvad ) , majd vonjuk be vele a torta tetejét . 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe mielőtt szeletelnénk . Már ha van elég akaraterőnk ... Nekem nem volt :) !
Először a piskótát sütjük míg hűl,elkészítjük a krémet Töltjük,vajas krémmel kenjük át az egészet és burkoljuk
Elkészítési idő: min 10 óra Nehézség: NehézA tojássárgáját habosra verem a 3 ek. cukorral, majd hozzáadom a tejet és lassú tűzön, sűrűre főzöm. Hozzáadom a feldarabolt fehércsokit, majd kihűtöm a krémet. A tejszínhabot ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, vaníliát és csipet sót. Ma...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: NehézA sütőt 200 fokra melegítjük, a tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A tészta és a habcsóklap hozzávalóit megfelezzük és külön-külön készítjük elő és sütjük meg a két lapot. 2...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes