A tésztához :
3 db tojás
6 dkg cukor
4 dkg liszt
2 dkg kakaó
A krémhez :
1/2 adag párizsi krém
10 dkg meggy befőtt ( ha van konyakos , vagy rumos még jobb )
A bevonathoz :
15 dkg étcsokoládé
0,5 dl tejszín
A tojásokat válasszuk ketté . A fehérjét kezdjük el felverni , amikor már félig keménnyé válik adjuk hozzá kanalanként a cukrot , miközben továbbra is verjük . Amikor már szinte teljesen jó folyamatos verés mellett egyesével adjuk hozzá a tojássárgát . Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaóval elkevert lisztet . 25 centis sütőpapírral ellátott kapcsos tortaformába töltjük és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük . Hagyjuk kihűlni . Az aljáról lehúzzuk a papírt .A párizsi krémhez keverjük hozzá a jól lecsöpögtetett meggy befőttet . Kenjük rá a tortára a krémet ( ha vissza tesszük a tortakarikát egyszerűbben tudunk vele dolgozni ) és kis időre tegyük hűtőszekrénybe . A csokoládét a tejszínnel vízgőz fölött olvasszuk fel . Addig keverjük amíg a csokoládénk csillogóvá , simává , bevonóképessé nem válik .Egy kicsit hagyjuk visszahűlni ( ha nem várunk vele a meleg hatására a párizsi krémben lévő vaj megolvad ) , majd vonjuk be vele a torta tetejét . 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe mielőtt szeletelnénk . Már ha van elég akaraterőnk ... Nekem nem volt :) !
A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót , búzadarát, citromok levét és reszelt héját végül pedig a tojások felvert habját. Kerek kapcso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta készítése: Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppe...
Elkészítési idő: 42 perc Nehézség: KönnyűA mennyiségek egy tésztához vannak, két tésztát kell elkészíteni. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a cukrot. Ezután kerül bele egyenként a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyemasszát kikeverem a 10 dkg margarinnal, majd 3 tojássárgát gőz fölött a kevergetem a reszelt csokival és a vaníliás cukrokkal amíg homogénné válik. Ezután összekeverem...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz