Családireceptkönyv.hu

Lúdláb torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához :

3 db tojás
6 dkg cukor
4 dkg liszt
2 dkg kakaó

A krémhez :

1/2 adag párizsi krém
10 dkg meggy befőtt ( ha van konyakos , vagy rumos még jobb )

A bevonathoz :

15 dkg étcsokoládé
0,5 dl tejszín

Elkészítés:


A tojásokat válasszuk ketté . A fehérjét kezdjük el felverni , amikor már félig keménnyé válik adjuk hozzá kanalanként a cukrot , miközben továbbra is verjük . Amikor már szinte teljesen jó folyamatos verés mellett egyesével adjuk hozzá a tojássárgát . Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaóval elkevert lisztet . 25 centis sütőpapírral ellátott kapcsos tortaformába töltjük és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük . Hagyjuk kihűlni . Az aljáról lehúzzuk a papírt .A párizsi krémhez keverjük hozzá a jól lecsöpögtetett meggy befőttet . Kenjük rá a tortára a krémet ( ha vissza tesszük a tortakarikát egyszerűbben tudunk vele dolgozni ) és kis időre tegyük hűtőszekrénybe . A csokoládét a tejszínnel vízgőz fölött olvasszuk fel . Addig keverjük amíg a csokoládénk csillogóvá , simává , bevonóképessé nem válik .Egy kicsit hagyjuk visszahűlni ( ha nem várunk vele a meleg hatására a párizsi krémben lévő vaj megolvad ) , majd vonjuk be vele a torta tetejét . 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe mielőtt szeletelnénk . Már ha van elég akaraterőnk ... Nekem nem volt :) !

Lúdláb torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Német túrótorta
Német túrótorta

A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót , búzadarát, citromok levét és reszelt héját végül pedig a tojások felvert habját. Kerek kapcso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Túró Rudi torta
Túró Rudi torta

Piskóta készítése: Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppe...

Elkészítési idő: 42 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
„Forró Párizs” szelet
„Forró Párizs” szelet

A mennyiségek egy tésztához vannak, két tésztát kell elkészíteni. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a cukrot. Ezután kerül bele egyenként a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tortába ♥ Gesztenyekrém
Tortába ♥ Gesztenyekrém

A gesztenyemasszát kikeverem a 10 dkg margarinnal, majd 3 tojássárgát gőz fölött a kevergetem a reszelt csokival és a vaníliás cukrokkal amíg homogénné válik. Ezután összekeverem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk