2 kg málna
2 l víz
2 kg cukor
1 kávéskanál citromsó ( étkezési citromsav)
1 kávéskanál szalicil
-A málnát megmossuk, megmérjük, hány liter van belőle, ugyanannyi liter felforralt ,lehűtött vízzel felöntjük. egy uborkás üvegbe
-Hozzáadunk 1 kanál citromsót, szétnyomkodjuk, és reggelig állni hagyjuk.
Reggel leszűrjük, és ahány liter, annyi kg cukorra csöpögtetjük
--a málnát egy tüllbe kötjük , a cukrot egy tálba helyezzük erre csöpög a málnalé amibe belekevertem 1 kiskanál tartósitót ( lehet nélküle is )
Amikor a cukor elolvadt, üvegekbe öntjük.
Ha rögtön fogyasztod, nem is kell forralni.
( én biztos akartam lenni hogy biztos eláll ezért pár percig főztem ,még melegen üvegekbe öntöttem )
A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keveré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt sütőben puhára sütjük (vagy a maradékot felhasználjuk). A húsát kikaparjuk a héjából, egy edénybe tesszük. Kis tejet és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, botmixerrel pürésítj...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA kimagozott meggyet összezúzzuk, hozzáadjuk a vizet, a kevés vízben feloldott citromsavat és jol elkeverjük. 2 napig állni hagyjuk. 2 nap után átszűrjük a levét jól kinyomkodju...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűAz almákat kimagozzuk, felkockázzuk, majd turmixba tesszük a fahéjjal és a tejjel. Habosra turmixoljuk. Poharakba öntjük, a jégkockákat belerakjuk. Szélét citromkarikával díszíthet...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz