2 kg málna
2 l víz
2 kg cukor
1 kávéskanál citromsó ( étkezési citromsav)
1 kávéskanál szalicil
-A málnát megmossuk, megmérjük, hány liter van belőle, ugyanannyi liter felforralt ,lehűtött vízzel felöntjük. egy uborkás üvegbe
-Hozzáadunk 1 kanál citromsót, szétnyomkodjuk, és reggelig állni hagyjuk.
Reggel leszűrjük, és ahány liter, annyi kg cukorra csöpögtetjük
--a málnát egy tüllbe kötjük , a cukrot egy tálba helyezzük erre csöpög a málnalé amibe belekevertem 1 kiskanál tartósitót ( lehet nélküle is )
Amikor a cukor elolvadt, üvegekbe öntjük.
Ha rögtön fogyasztod, nem is kell forralni.
( én biztos akartam lenni hogy biztos eláll ezért pár percig főztem ,még melegen üvegekbe öntöttem )
A vodka kivételével langyosra melegítjük a hozzávalókat, addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad, forralni nem szabad mert összecsomósodik. Végül hozzá adjuk a vodkát.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszekeverjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeturmixoljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mézet melegítsd fel, hogy folyós állagú legyen, majd még melegében keverd össze a pálinkával. 2. Alaposan rázd össze, és hűvös helyen (nem a hűtőszekrényben) hagyd kihűlni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű