2 kg málna
2 l víz
2 kg cukor
1 kávéskanál citromsó ( étkezési citromsav)
1 kávéskanál szalicil
-A málnát megmossuk, megmérjük, hány liter van belőle, ugyanannyi liter felforralt ,lehűtött vízzel felöntjük. egy uborkás üvegbe
-Hozzáadunk 1 kanál citromsót, szétnyomkodjuk, és reggelig állni hagyjuk.
Reggel leszűrjük, és ahány liter, annyi kg cukorra csöpögtetjük
--a málnát egy tüllbe kötjük , a cukrot egy tálba helyezzük erre csöpög a málnalé amibe belekevertem 1 kiskanál tartósitót ( lehet nélküle is )
Amikor a cukor elolvadt, üvegekbe öntjük.
Ha rögtön fogyasztod, nem is kell forralni.
( én biztos akartam lenni hogy biztos eláll ezért pár percig főztem ,még melegen üvegekbe öntöttem )
Ezeket egy tálban össze kevertem, és kész is van, zárható fém kávés dobozba raktam. Egy kávés pohárhoz, 3 kávéskanállal tettem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém szódát öntsük bele egy lábasba és kezdjük el forralni. Közben a vajat és a cukrot olvasszuk meg, amíg a cukor fel nem oldódik. A vaj és cukor keverékét öntsük hozzá a forrás...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA murvaleveleitől és szárától megfosztott, leöblített hársfavirágot tegyünk egy nagy befőttesüvegbe.Öntsünk rá 1 liter vodkát, és tegyük rá a fedelét. Folyamatosan változik majd...
Elkészítési idő: 6 hónap Nehézség: Könnyű