Családireceptkönyv.hu

Málnaszörp nyersen


Írta:

Elk. idő: 24óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg málna
2 l víz
2 kg cukor
1 kávéskanál citromsó ( étkezési citromsav)
1 kávéskanál szalicil

Elkészítés:


-A málnát megmossuk, megmérjük, hány liter van belőle, ugyanannyi liter felforralt ,lehűtött vízzel felöntjük. egy uborkás üvegbe
-Hozzáadunk 1 kanál citromsót, szétnyomkodjuk, és reggelig állni hagyjuk.
Reggel leszűrjük, és ahány liter, annyi kg cukorra csöpögtetjük
--a málnát egy tüllbe kötjük , a cukrot egy tálba helyezzük erre csöpög a málnalé amibe belekevertem 1 kiskanál tartósitót ( lehet nélküle is )
Amikor a cukor elolvadt, üvegekbe öntjük.
Ha rögtön fogyasztod, nem is kell forralni.
( én biztos akartam lenni hogy biztos eláll ezért pár percig főztem ,még melegen üvegekbe öntöttem )

Málnaszörp nyersen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
3:1 KÁVÉ
3:1 KÁVÉ

Ezeket egy tálban össze kevertem, és kész is van, zárható fém kávés dobozba raktam. Egy kávés pohárhoz, 3 kávéskanállal tettem.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ditta
Forró vajsör
Forró vajsör

A krém szódát öntsük bele egy lábasba és kezdjük el forralni. Közben a vajat és a cukrot olvasszuk meg, amíg a cukor fel nem oldódik. A vaj és cukor keverékét öntsük hozzá a forrás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Hársfavirág likour
Hársfavirág likour

A murvaleveleitől és szárától megfosztott, leöblített hársfavirágot tegyünk egy nagy befőttesüvegbe.Öntsünk rá 1 liter vodkát, és tegyük rá a fedelét. Folyamatosan változik majd...

Elkészítési idő: 6 hónap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norbert
Cinnamon gin-tonic
Cinnamon gin-tonic

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk