2 szép nagy vöröshagyma
-só
Forgatáshoz
3 púpos ek. liszt ...
-Bundázáshoz ...
-3 púpós ek tejföl
-1 tojás
- csipet só,csipet bors
-1 csapott ek liszt
-1 csésze zsemlemorzsa
a hagymát megpucoljuk és karikázzuk 1 cm vastagra vágjuk
-ezeket további rétegekre szedjük
-sózzuk , kis idöre félretesszük
-egy tálban a tojást a sóval tejföllel borsal + 1 kanál lisztel csomómentesre keverjük
-a hagyma karikákat lisztben megforgatjuk,majd a tojásos masszába mártjuk,lecsöpögtetjük és beleforgatjuk a zsemlemorzsába
-forró olajban mind két oldalát szép pirosra sütjük
-papirtörlöre szedjük
-frissen tálaljuk
A kolbászt ledaráljuk vagy késes aprítóban felaprítjuk. Hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, a sajtot és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Hozzáütjük a tojásokat...
Elkészítési idő:A húst megmossuk, lapjában vékony szeletekre vágjuk és kevés vajon minden oldalukat pirosra sütjük. Mindet tűzálló edénybe tesszük, leöntjük a tejszínnel, rászórjuk az aprított fok...
Elkészítési idő:A kelbimbót megmosni, aztán ketté vágni, majd egy tálba rakni. Megszórni olívaolajjal, sóval, borssal, fokhagymával. A vágott felével olajozott tepsibe tenni, majd szezámmaggal meg...
Elkészítési idő:1. A kenyér tetejét V alakban bemetsszük, és kibelezzük. Fontos, hogy puha kenyértípust válasszunk, mert ha nem, sütés közben élvezhetetlenre szárad. 2. A bacont felvágjuk, és m...
Elkészítési idő: 25 perc