2 szép nagy vöröshagyma
-só
Forgatáshoz
3 púpos ek. liszt ...
-Bundázáshoz ...
-3 púpós ek tejföl
-1 tojás
- csipet só,csipet bors
-1 csapott ek liszt
-1 csésze zsemlemorzsa
a hagymát megpucoljuk és karikázzuk 1 cm vastagra vágjuk
-ezeket további rétegekre szedjük
-sózzuk , kis idöre félretesszük
-egy tálban a tojást a sóval tejföllel borsal + 1 kanál lisztel csomómentesre keverjük
-a hagyma karikákat lisztben megforgatjuk,majd a tojásos masszába mártjuk,lecsöpögtetjük és beleforgatjuk a zsemlemorzsába
-forró olajban mind két oldalát szép pirosra sütjük
-papirtörlöre szedjük
-frissen tálaljuk
Aprító- vagy turmixgépben elsőként a zöldfűszereket keverjük jól össze az olívaolajjal, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is és kevertessük pépesre. Ennyi., kész is!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kocsonyahúst felöntöm vízzel, hozzáadom a fokhagymát, sót, borsot és olyan puhára főzöm, hogy a hús lefőjjön a csontról. Amikor megfőtt leszedem a húst a csontokról és tányérokba...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségeket mossuk meg, a cukkinit vágjuk félbe, vágjuk le a két végét, amit kidobunk. Kaparjuk ki a belsejét, de ezt ne dobjuk el, hanem vágjuk kisebb kockákra. A paprikát és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű