25 dkg gríz /búzadara/
10 dkg rétesliszt
10 dkg kristálycukor
1 csipetnyi só
4 dl tej
3 tojás
3-5 dkg mazsola /elhagyható/
1 citrom reszelt héja
10 dkg vaj
a tálaláshoz:
baracklekvár, porcukor
A darát a liszttel, a sóval és a cukorral összekeverjük.
A darás keveréket leöntjük a tejjel és kb. 1 óráig pihentetjük. Időnként keverjük meg. (Tejjel megszívja magát a dara és sűrűbb lesz).
Miután 1 órát pihentettük, szétválasztjuk a tojásokat és a tejes darába bele tesszük a tojás sárgákat és az áztatott mazsolát, majd jól összekeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és beleforgatjuk a darás masszába.
Egy lábosban a vajat felhevítjük, majd beleöntjük a masszát és kevergetve (fakanállal szét kell nyomkodni a nagyobb csomókat) megsütjük. Addig kell sütni, míg egy kicsit szétmorzsolódik és egy kicsit megpirul.
Mikor megsült, lekvárral lecsurgatjuk vagy porcukorral megszórjuk a tetejét és tálaljuk!
A húst kevés olívaolajon megpirítjuk egy magasabb falú edényben. Tányérba szedjük, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre dinszteljük a hagymákat. A csirkemellet visszatesszük a ser...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, és keverjük alaposan össze. A keverőtálba szitáljuk bele a kétféle lisztet, majd keverjük hozzá a cukrot, és a sót. Ezután adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTúrós palacsinta. Hozzávalók: 50 dkg.liszt, 3 db .tojás, pici só, pici cukor, fél cs. sütőpor, 1l.tej .Egy kis olaj a sütéshez. Elkészítés: A liszthez keverem a hozzávaló...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű