1 db filézett csirkemell
25 dkg reszelt sajt
tojás
liszt
só, bors, ételízesítő, fokhagymapor
A panírozás ugyanaz, mint a rántott húsnál, csak a prézli helyett sajtba forgatom a szeleteket.
A csirkemellet felszeletelem és befűszerezem az ételízesítővel, a borssal és a fokhagymaporral.
A tojást beleteszem egy tányérba, adok hozzá egy késhegynyi sót, majd egy kicsit felverem.
A hússzeleteket először lisztbe, majd tojásba forgatom, végül a sajtba hempergetem. Egy olajjal, vajjal kikent tepsibe, vagy jénai tálba fektetem, befedem és közepes tűznél 30 percig sütöm, majd a fedelét leszedve, nagy lángon pirosra sütöm.
Hidegen és melegen is tálalható.
Melegen krumplipürével, hidegen salátával kínálom.
A húst vékonyra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A tojásokat felverjük, kikeverjük a kefirrel vagy a joghurttal, és a sajttal, majd egy akkora tepsibe öntjük, hogy ne legyen túl vasta...
Elkészítési idő:A csirkemell szeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fokhagymaporral. Olíva olajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük. A húst sütőpapírral béle...
Elkészítési idő: 25 percA megmosott cukkinit héjastól lereszeljük, úgyszintén a gombát is. Két csipetnyi sóval megszórjuk, néhány percig hagyjuk, majd kinyomjuk a folyadékot belőle. Ízesítjük borssal, ka...
Elkészítési idő: