Hozzávalók : 20 - 25 dkg lencse, 4 db virsli, 7 evőkanál majonéz, 7 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál mustár, pár csepp citromlé, 1 csokor újhagyma, vagy 1 szál póréhagyma, só – petrezselyem ízlés szerint
Díszítéshez a tetejére : főtt tojás, újhagyma, petrezselyem tetszés szerint.
Elkészítés : a lencsét sós, babérleveles vízben főzzük meg. A virsliket főzzük meg, és vágjuk karikára, az újhagymát, vagy a póréhagymát szintén karikázzuk fel.
A majonézt keverjük el a tejföllel, mustárral, citromlével, sóval, petrezselyemmel. Adjuk hozzá a felkarikázott virslit, újhagymát, és végül a főtt lencsét. Díszítsük tetszés szerint.
Fogyasztás előtt 1 nappal készítsük el, hogy ízek összeérhessenek.
A sárgarépát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A burgonyát is meghámozzuk, majd szintén felkockázzuk, és főzésig vízbe áztatjuk hogy nehogy megbarnuljon. Az almát meghámozzuk, g...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: KönnyűEgy kis edénybe tegyünk fel vizet melegedni. Ha már majdnem forr, akkor tegyük bele a sajtot. A vizet ne hagyjuk forrni, inkább csak forrás közeli legyen a hőmérséklete. Addig hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítése roppant egyszerű: megfőztem 8 tojást keményre, megpucoltam és a reszelő nagy lyukán lereszeltem. Apróra vágtam egy csokor medvehagymát és 4 szál friss zöldhagymát is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat felszeleteljük, majd egy villa segítségével összetörjük. A lilahagymát finomra vágjuk. Az összetört tojásokat összekeverjük a margarinnal, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű