Hozzávalók : 20 - 25 dkg lencse, 4 db virsli, 7 evőkanál majonéz, 7 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál mustár, pár csepp citromlé, 1 csokor újhagyma, vagy 1 szál póréhagyma, só – petrezselyem ízlés szerint
Díszítéshez a tetejére : főtt tojás, újhagyma, petrezselyem tetszés szerint.
Elkészítés : a lencsét sós, babérleveles vízben főzzük meg. A virsliket főzzük meg, és vágjuk karikára, az újhagymát, vagy a póréhagymát szintén karikázzuk fel.
A majonézt keverjük el a tejföllel, mustárral, citromlével, sóval, petrezselyemmel. Adjuk hozzá a felkarikázott virslit, újhagymát, és végül a főtt lencsét. Díszítsük tetszés szerint.
Fogyasztás előtt 1 nappal készítsük el, hogy ízek összeérhessenek.
A tojásokat keményre főzzük. A sárgáját kivesszük, villával összetörjük, hozzá adjuk a lila hagymát összekeverjük a majonézzel, a mustárral, és a tejföllel. A tojások fehérjét cs...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA saláta mártásához a majonézt mély tálba öntjük. Hozzáöntjük a kefirt, és sóval, borssal, cukorral valamint a szárított petrezselyemmel ízesítjük. A csalamádét nagyon apróra össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát megfőzzük, majd karikákra vágjuk. A karikára vágott céklát köménymagos ecetes, cukros sós vízben 1-2 napig állni hagyjuk. Ezután leszűrjük a céklát és csíkokra vágjuk. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát reszeljük le nagy lyukú reszelőn, a sárgarépát pedig kis lyukú sajtreszelőn (én géppel csináltam). A hagymát is aprítsuk fel, de akár azt is reszelhetjük. A káposztát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű