Hozzávalók
50 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb tojás
4 ek rizs
2 kk pirospaprika
1kk só
1 kk ételízesítő
csipet bors
csipet őrölt kömény
7-8 közepes TV paprika
Paradicsomszósz :
2 ek zsír
3 csapott ek liszt
1 liter sűrített paradicsomlé
kb. 2 dl víz
2-3 ek cukor
csipet só
1 kis zellerzöld
A húsgombócok hozzávalóit egy tálban (a rizst nem kell megfőzni ) kézzel jól összegyúrjuk. Beletöltjük a paprikákba ( ne túl szorosan, hogy a fővő rizsnek legyen helye ), ami esetleg kimarad, abból kis gombóckákat formázunk.
Egy közepes lábasban a zsírt hevítjük, rászórjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük, kb. 2 percig pirítjuk. Apránként elkezdjük hozzáadni a paradicsomlevet, kevergessük, hogy ne csomósodjon be. A paradicsomleves üveget felöntjük a vízzel, összerázzuk, hozzáöntjük. A vizet apránként öntsük hozzá, ne legyen híg. Adjunk hozzá cukrot, egy csipet sót, és forraljuk össze. Pakoljuk bele a paprikákat és a gombócokat.
Időnként kevergetve főzzük puhára.
A felvágott és kikapart belsejű tököt sütő papírra fektetetjük. Előmelegített sütőben először 200 fokon, majd 180 fokon, illetve 160 fokon 30-30 percig sütjük.
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A...
Elkészítési idő: 30 percSzabó György 81 éves és teljesen egészséges. A lányának adja át tudását, hogy továbbvigye az Ő gyógyító munkáját. Rajtuk kívül van még egy asszony, akit úgy hívnak, hogy Reza a...
Elkészítési idő: