menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos töltött paprika


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
50 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb tojás
4 ek rizs
2 kk pirospaprika
1kk só
1 kk ételízesítő
csipet bors
csipet őrölt kömény
7-8 közepes TV paprika
Paradicsomszósz :
2 ek zsír
3 csapott ek liszt
1 liter sűrített paradicsomlé
kb. 2 dl víz
2-3 ek cukor
csipet só
1 kis zellerzöld

Elkészítés:


A húsgombócok hozzávalóit egy tálban (a rizst nem kell megfőzni ) kézzel jól összegyúrjuk. Beletöltjük a paprikákba ( ne túl szorosan, hogy a fővő rizsnek legyen helye ), ami esetleg kimarad, abból kis gombóckákat formázunk.
Egy közepes lábasban a zsírt hevítjük, rászórjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük, kb. 2 percig pirítjuk. Apránként elkezdjük hozzáadni a paradicsomlevet, kevergessük, hogy ne csomósodjon be. A paradicsomleves üveget felöntjük a vízzel, összerázzuk, hozzáöntjük. A vizet apránként öntsük hozzá, ne legyen híg. Adjunk hozzá cukrot, egy csipet sót, és forraljuk össze. Pakoljuk bele a paprikákat és a gombócokat.
Időnként kevergetve főzzük puhára.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
 Rántott laskagomba
Rántott laskagomba

A laskagombát megmosom, leszárítom, borsos lisztben megforgatom, majd tojásba, zsemlemorzsába mártom és forró olajban kisütöm, tálalás előtt sózom. Tetszőleges körettel tálalom, én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Zamatos házi  vékony felvágott
Zamatos házi vékony felvágott

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Az IGAZI LÁNGOS
Az IGAZI LÁNGOS

. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. 2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt. 3. Ha felolvadt az élesztő hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér lángos
Kenyér lángos

A lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe egy mélyedést igazítunk. Ide tesszük a meglangyosított víz felét, az élesztőt a cukrot, egy kicsit az ujjunkkal elkeverjük, majd letak...

Elkészítési idő: 1.óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk