Hozzávalók
50 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb tojás
4 ek rizs
2 kk pirospaprika
1kk só
1 kk ételízesítő
csipet bors
csipet őrölt kömény
7-8 közepes TV paprika
Paradicsomszósz :
2 ek zsír
3 csapott ek liszt
1 liter sűrített paradicsomlé
kb. 2 dl víz
2-3 ek cukor
csipet só
1 kis zellerzöld
A húsgombócok hozzávalóit egy tálban (a rizst nem kell megfőzni ) kézzel jól összegyúrjuk. Beletöltjük a paprikákba ( ne túl szorosan, hogy a fővő rizsnek legyen helye ), ami esetleg kimarad, abból kis gombóckákat formázunk.
Egy közepes lábasban a zsírt hevítjük, rászórjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük, kb. 2 percig pirítjuk. Apránként elkezdjük hozzáadni a paradicsomlevet, kevergessük, hogy ne csomósodjon be. A paradicsomleves üveget felöntjük a vízzel, összerázzuk, hozzáöntjük. A vizet apránként öntsük hozzá, ne legyen híg. Adjunk hozzá cukrot, egy csipet sót, és forraljuk össze. Pakoljuk bele a paprikákat és a gombócokat.
Időnként kevergetve főzzük puhára.
Az abálási folyamat 90 C fok környékén legyen és maximálisan elég neki 45 perc.Ha kellemesen sós volt az alaplevünk már sózni nem kell a megabált oldalas darabokat, csak egy kevés...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesMindent összedolgozunk, amíg egyenletes állagot nem érünk el. Én a tejet meg szoktam melegíteni, és abban feloldom a margarint, mielőtt hozzáadnám a többi összetevőt. Végül a hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat és egy textilbe töltjük. A textil sarkait összekötjük. Egy kis méretű fogasra helyezzük a kis batyunkat, alá pedig egy tálat tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba-hőmérsékletű Ramát, a tojássárgákat és a kristálycukrot a csipet sóval habosra keverem, majd hozzáadom a tejet, azzal is jól kikeverem, kanalanként hozzáadom az átszitált l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű