Hozzávalók
50 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb tojás
4 ek rizs
2 kk pirospaprika
1kk só
1 kk ételízesítő
csipet bors
csipet őrölt kömény
7-8 közepes TV paprika
Paradicsomszósz :
2 ek zsír
3 csapott ek liszt
1 liter sűrített paradicsomlé
kb. 2 dl víz
2-3 ek cukor
csipet só
1 kis zellerzöld
A húsgombócok hozzávalóit egy tálban (a rizst nem kell megfőzni ) kézzel jól összegyúrjuk. Beletöltjük a paprikákba ( ne túl szorosan, hogy a fővő rizsnek legyen helye ), ami esetleg kimarad, abból kis gombóckákat formázunk.
Egy közepes lábasban a zsírt hevítjük, rászórjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük, kb. 2 percig pirítjuk. Apránként elkezdjük hozzáadni a paradicsomlevet, kevergessük, hogy ne csomósodjon be. A paradicsomleves üveget felöntjük a vízzel, összerázzuk, hozzáöntjük. A vizet apránként öntsük hozzá, ne legyen híg. Adjunk hozzá cukrot, egy csipet sót, és forraljuk össze. Pakoljuk bele a paprikákat és a gombócokat.
Időnként kevergetve főzzük puhára.
A kivájt avokádóhússal és minden alkotóelemmel aprítógépbe tettem és turmixoltam.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok,majd lefedve duplájára kelesztem. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36 cm-es-ben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megtisztítjuk és lereszeljük, lesózzuk, hagyjuk állni amíg kiengedi a levét. Kinyomkodjuk és egy tálba tesszük, a tojásokat, a fűszereket és a zsemlemorzsát is belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz