menu

Családireceptkönyv.hu

Tonhalsteak piccata szószban recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók / 2 adag

20 dkg tonhal
3 ek kapribogyó (száras)
2 dl alaplé
1 ek vaj
0.25 evőkanál finomliszt
1 gerezd fokhagyma
2 ek petrezselyem
5 ek olívaolaj
0.5 citromból nyert citromlé
bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés:


A tonhalszelet mindkét oldalát bekenjük olívaolajjal, és sózzuk-borsozzuk. Majd egy forró, száraz grill serpenyőben, mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. Nem szabad sokáig, és akkor jó igazán, hogy ha még a hal közepe rózsaszín marad. A megsült tonhalszeletet vegyük ki, és locsoljuk meg olívaolajjal, hogy ne száradjon ki.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, amire rászórjuk a lisztet, és jól elkeverjük.
Erre jöhet az alaplé, amit kikeverünk. A lényeg, hogy egy krémestől kissé folyósabb állagot kapjunk.
Belefacsarjuk a citrom levét, és hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát is. Majd sózzuk és borsozzuk.
A legvégén hozzáadjuk a száras kapribogyókat és az apróra vágott petrezselymet. Elkeverjük, majd belefektetjük a tonhalat, és meglocsoljuk a szósszal.
Spagettivel tálalhatjuk is, amit locsoljunk még meg a szósszal!
költség: 5500 Ft

Trükkök, tippek, praktikák:


A tonhalból készült steak egy igazán exkluzívnak mondható étel. Viszont ünnepnapokon belecsempészhetjük a menünkbe, és számíthatunk jó pár elismerő dicséretre, ami leginkább mondjuk a tonhalat illeti meg, mert rendkívül finom!

Tonhalsteak piccata szószban recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombás krumpli
Gombás krumpli

Elkészítés A burgonyát meghámozzuk, majd sós vízben megfőzzük. A főtt burgonyát apróra összetörjük, és a tejföllel, valamint a margarinnal habosra keverjük. A gombát megpároljuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csoki krém
Csoki krém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hidegtál madár formában
Hidegtál madár formában

A sütőtökből kifaragjuk a madár testét, a szárnyakat és a farokrészt külön-külön. A fehérretekből a farokra és a szárnyakra egy-egy rátétet készítünk. A farok részre feketeretek...

Elkészítési idő: 120 perc / elők
Nehézség: Közepes
share
Sajtos papucs
Sajtos papucs

Először a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk