Családireceptkönyv.hu

Tonhalsteak piccata szószban recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók / 2 adag

20 dkg tonhal
3 ek kapribogyó (száras)
2 dl alaplé
1 ek vaj
0.25 evőkanál finomliszt
1 gerezd fokhagyma
2 ek petrezselyem
5 ek olívaolaj
0.5 citromból nyert citromlé
bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés:


A tonhalszelet mindkét oldalát bekenjük olívaolajjal, és sózzuk-borsozzuk. Majd egy forró, száraz grill serpenyőben, mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. Nem szabad sokáig, és akkor jó igazán, hogy ha még a hal közepe rózsaszín marad. A megsült tonhalszeletet vegyük ki, és locsoljuk meg olívaolajjal, hogy ne száradjon ki.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, amire rászórjuk a lisztet, és jól elkeverjük.
Erre jöhet az alaplé, amit kikeverünk. A lényeg, hogy egy krémestől kissé folyósabb állagot kapjunk.
Belefacsarjuk a citrom levét, és hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát is. Majd sózzuk és borsozzuk.
A legvégén hozzáadjuk a száras kapribogyókat és az apróra vágott petrezselymet. Elkeverjük, majd belefektetjük a tonhalat, és meglocsoljuk a szósszal.
Spagettivel tálalhatjuk is, amit locsoljunk még meg a szósszal!
költség: 5500 Ft

Trükkök, tippek, praktikák:


A tonhalból készült steak egy igazán exkluzívnak mondható étel. Viszont ünnepnapokon belecsempészhetjük a menünkbe, és számíthatunk jó pár elismerő dicséretre, ami leginkább mondjuk a tonhalat illeti meg, mert rendkívül finom!

Tonhalsteak piccata szószban recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyekrémleves
Gesztenyekrémleves

A gesztenyemasszát villával kissé összetöröm, majd turmixgép poharába téve a tejszínnel összekeverem. A pudingport külön simára keverem a tejjel. A gesztenyés keveréket felöntöm a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almaleves
Almaleves

1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. Ha már kissé puhára főtt az alma, akkor a keményítőt tej...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Narancsleves habgaluskával - OK
Narancsleves habgaluskával - OK

1. A jól megmosott narancsok héját lereszeljük, és egy kis edénybe félretesszük (máskor felhasználjuk), majd a narancs levét alaposan kifacsarjuk. 2. Hozzáadjuk a többi narancs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hetes lángos
Hetes lángos

Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe belemorzsolom és felfuttatom. A lisztet a tojással, a tejföllel, a sóval, az olajjal, a felfuttatott élesztővel és a tejjel elkeverem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk