4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
fél cs. sütőpor
40 dkg eper
2 ek cukor
vanília
2 cs. tejszínes vagy vaníliás pudingpor
kb 1,5 dl víz /függ az epertől/
3 dl habtejszín
22 cm-es tortaforma
4 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral. A tojásfehérjét habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez. Végül óvatosan beledolgozzuk a habot is. A formába sütőpapírt vágunk, majd beleöntjük a masszát és 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Sütőből kivéve, megfordítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, ketté vágjuk.
Amíg sül a torta elkészítjük a krémet. Az epret egy lábasba rakjuk, és krumplinyomóval összetörjük. /Nem szabad turmixolni!!!/. Majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát. Az epret elkezdjük főzni. Közben a pudingport elkeverjük a vízben. Ha felforrt az eper, hozzáadjuk a pudingot és állandó keverés mellett besűrítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tortaformába visszarakjuk a piskóta egyik részét, rákanalazzuk az eperkrém felét, majd jöhet a köv piskótalap. Ismét krém. Jól behűtjük, utána bevonjuk a felvert tejszínnel.
1. A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük. 2. A lisztet, kakaóport, sütőport beleszitáljuk a masszába, simára keverjük. 3. Tortaformában megsütjük, kihűtjük. 4. K...
Elkészítési idő:Első lépésként olvasszuk fel a vajat az étcsokival, majd keverjük össze a darált keksszel és az így kapott egyveleget egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. Ez mehet is...
Elkészítési idő:A tésztához a tojások sárgáját a cukrok felével habosra keverjük, azután hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a mákot és a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét a maradék c...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p