4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
fél cs. sütőpor
40 dkg eper
2 ek cukor
vanília
2 cs. tejszínes vagy vaníliás pudingpor
kb 1,5 dl víz /függ az epertől/
3 dl habtejszín
22 cm-es tortaforma
4 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral. A tojásfehérjét habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez. Végül óvatosan beledolgozzuk a habot is. A formába sütőpapírt vágunk, majd beleöntjük a masszát és 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Sütőből kivéve, megfordítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, ketté vágjuk.
Amíg sül a torta elkészítjük a krémet. Az epret egy lábasba rakjuk, és krumplinyomóval összetörjük. /Nem szabad turmixolni!!!/. Majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát. Az epret elkezdjük főzni. Közben a pudingport elkeverjük a vízben. Ha felforrt az eper, hozzáadjuk a pudingot és állandó keverés mellett besűrítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tortaformába visszarakjuk a piskóta egyik részét, rákanalazzuk az eperkrém felét, majd jöhet a köv piskótalap. Ismét krém. Jól behűtjük, utána bevonjuk a felvert tejszínnel.
Kezdjük a tésztával: A kekszet daráljuk le (vagy már eleve darált kekszet vegyünk). Keverjünk hozzá margarint, míg összeáll a tészta. Egy 18 cm-s kapcsos torta forma alját egy cent...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojás sárgákat elvegyítjük a cukorral és a vízzel, és habosra kikavarjuk. 2. Hozzávegyítjük a diót, lisztet, sütőport, a tojásfehérjéből vert kemény habot. 3. Kivajazo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtört diót es a darált diót kicsit megpiritjuk és kihütjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,hozzá adjuk a puha vajat és a marcipant kicsit felmelegitjük és el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű