4 tojás
20 dkg cukor vagy édesítőszer
50 dkg gesztenyepüré
1-2 evőkanál rum (elhagyható)
csipet só
A díszítéshez
szórócukor (elhagyható
Habosra verjük a tojást, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, a rumot, az áttört gesztenyemasszát és a sót. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, 18 cm-es, lisztezett formába öntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
A formában hagyjuk kihűlni.
Fémdobozban tárolva napokig megőrzi a frissességét, így előre elkészíthető. Csinos tortapapírba csomagolva kedves ajándék lehet bármilyen alkalomra.
A krém elkészítése: A csokoládét apróra törjük. A habtejszínt a cukorral forráspontig kevergetve melegítjük, majd kis adagokban a csokoládéra öntjük folyamatos kevergetés mellett....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és fél órán át pihentetjük. Meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük az almát. A cukorral és a fahéjjal megpároljuk úgy, hogy ne mara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTortához A tejet felforraljuk, beleöntjük a búzadarát, és folyamatos kevergetés közben készre főzzük. Még melegen belekeverjük a mézet és a vajat. Félretesszük hűlni. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokhoz a tojások sárgáját kikavartam a kétféle cukorral majd beledolgoztam a mézet, zsemlemorzsát, kakaót , lisztet és legvégén az olajat meg a tejet. A tojások fehérjét kem...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes