4 tojás
20 dkg cukor vagy édesítőszer
50 dkg gesztenyepüré
1-2 evőkanál rum (elhagyható)
csipet só
A díszítéshez
szórócukor (elhagyható
Habosra verjük a tojást, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, a rumot, az áttört gesztenyemasszát és a sót. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, 18 cm-es, lisztezett formába öntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
A formában hagyjuk kihűlni.
Fémdobozban tárolva napokig megőrzi a frissességét, így előre elkészíthető. Csinos tortapapírba csomagolva kedves ajándék lehet bármilyen alkalomra.
A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A piskótához való csokoládét vízgőzre tesszük olvadni. A vajat egy tá...
Elkészítési idő: 205 perc Nehézség: NehézA szoba-hőmérsékletű vajat és a cukrot, verd habosra robotgéppel. Egyenként add hozzá a tojásokat is, majd a tejet, a mézet, és a reszelt narancshéjat. A lisztet szitáld tálba, kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítjük légkeveréses módban 190 fokra, alsó-felső sütésnél 200 fokosra. A piskótához a tojásokat a cukorral gépi habverővel nagyon habosra felverjük (kb. 4 perc),...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverem és a keverék közepébe mélyedést alakítok ki. Egy kis tálban összekeverem a folyékony alapanyagokat a tojással és az előké...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz