4 tojás
20 dkg cukor vagy édesítőszer
50 dkg gesztenyepüré
1-2 evőkanál rum (elhagyható)
csipet só
A díszítéshez
szórócukor (elhagyható
Habosra verjük a tojást, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, a rumot, az áttört gesztenyemasszát és a sót. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, 18 cm-es, lisztezett formába öntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
A formában hagyjuk kihűlni.
Fémdobozban tárolva napokig megőrzi a frissességét, így előre elkészíthető. Csinos tortapapírba csomagolva kedves ajándék lehet bármilyen alkalomra.
A túrót törd át egy szitán egy alkalmas edénybe, majd add hozzá a por- és a vaníliás cukrot is, szintén átszitálva. A málnákat mosd át jó alaposan, és darabold őket felekbe, negye...
Elkészítési idő: 30 perc.Az epres joghurttorta elkészítés: A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük, ez kézi mixerrel maximális fokozaton kb. 3-4 percig tart. A tojások fehérjét kemén...
Elkészítési idő:A hozzávalók két adag piskótához elegendőek. Az első piskótához 10 db tojást szétválasztunk. A fehérjét felverjük a sóval és cukorral. A sárgáját kikeverjük, majd hozzáadjuk a süt...
Elkészítési idő: