40 dkg gyömbér
3 kg cukor
4,5 l víz
5 dkg citromsav
3 citrom leve
A gyömbért meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, jól felforraljuk, majd 1 napig állni hagyjuk.
Másnap hozzáadjuk a citromsavat éa a citromok levét, majd újra jól feforraljuk.
Leszűrjük és forrón üvegekbe töltjük. Majd befőzőautomatában 20 percig 80 C fokon sterilizáljuk. 9 db 7 dl-es üveg lesz, ebből az adagból.
Durvára őröljük a mandulát. A cukrot a vízzel felfőzzük, beletesszük a mandulát és közepes lángon, lefedve, közben kevergetve felfőzzük. A meleg mandulás folyadékot összekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel itt tulajdonképpen gyömbér kivonatot készítünk, és le fogjuk szűrni, ezért nincs szükség meghámozni a gyömbért. (héj nélkül legyen 250 g.) Egy kisebb lábasba önts 5 dl vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy pohárba tesszük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű