40 dkg gyömbér
3 kg cukor
4,5 l víz
5 dkg citromsav
3 citrom leve
A gyömbért meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, jól felforraljuk, majd 1 napig állni hagyjuk.
Másnap hozzáadjuk a citromsavat éa a citromok levét, majd újra jól feforraljuk.
Leszűrjük és forrón üvegekbe töltjük. Majd befőzőautomatában 20 percig 80 C fokon sterilizáljuk. 9 db 7 dl-es üveg lesz, ebből az adagból.
5 db nagy almát vágjunk cikkelyekre, és vegyük ki a magházrészt. Tegyük a darabokat sütőpapírral borított tepsire, és egyenletesen szórjuk be őket 10 evőkanál barnacukorral. Az alm...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFél liter tejszínbe keverj bele 10 dekagramm cukrot, és forrald össze a kettőt. Keverj hozzá három tubus sűrített tejet és 1 deciliter erős feketekávét, végül 3-4 deciliter pálinká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kiviket meghámozzuk, négy részre vágjuk és felszeleteljük. 2. Az ananászt meghámozzuk, a középső fás részt kivágjuk, és a gyümölcshúst kis kockákra aprítjuk. 3. A gyüm...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVizet öntsünk egy kancsóba. Csavarjuk bele 5 citrom levét. 9 kávéskanál cukrot tegyünk hozzá, majd keverjük el. Adjuk hozzá a kockára vágott gyümölcsöket. 10 perc elég rá, és 4...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű