1 kg liszt
5-6 dl langyos víz (kb.)
1 élesztő
pici cukor (az élesztő futtatásához)
2 kávéskanál só
olaj a sütéshez és a formázáshoz
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal. Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük.
A hozzávalókat (egy pohárban, kézi habverővel vagy kanállal) elkeverjük. Kókuszolajjal kikent, felforrósított szendvicssütőbe kanalazzuk a massza felét, rátesszük a sonkát, sajtot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a laskagombát és a sonkát felaprítjuk, majd a vaj és olaj keverékén megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemzölddel és kakukkfűvel. A tojást felverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit belerakom egy turmixgépbe és összedolgozom. A palacsintasütőt alacsony lángon felhevítem (ha nem teflonos érdemes kókuszzsírral bekenni vékonyan), majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű