Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
5-6 dl langyos víz (kb.)
1 élesztő
pici cukor (az élesztő futtatásához)
2 kávéskanál só
olaj a sütéshez és a formázáshoz

Elkészítés:


A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal. Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük.

Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sokan nem tudnak mit kezdeni a megmaradt, krumplipür
Sokan nem tudnak mit kezdeni a megmaradt, krumplipür

Lehet a lisztből kicsit kelleni fog még bele, egy puha tésztát kell kapjunk, mikor kinyújtodtad, másfél centire kell nyújtani vagy ahogy szeretnéd 🙂 pohárral is ki lehet szaggatni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
FETÁS-RUKKOLÁS RÁNTOTT PALACSINTA
FETÁS-RUKKOLÁS RÁNTOTT PALACSINTA

1.) A tészta hozzávalóit összekeverjük, és 1 órát állni hagyjuk, majd palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat. 2.) A feta sajtot villával összetörjük, összekeverjük a rukkolá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Kókuszpiskóta tekercs
Kókuszpiskóta tekercs

Piskótát sütünk a fenti hozzávalókból, közben elkészítjük a kávékrémet. Kávékrém: kókuszkrém, kakaó, nescaffe (nem cukrozott) édesítő kókusztejjel lazítva. A kisült piskótába t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZABKÁSA
ZABKÁSA

A tejet a sóval és a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a zabpelyhet, a mazsolát, és a vanilia cukrot. Időnként megkavargatva készre főzzük. Tejberizs sűrűs...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk