1 kg liszt
5-6 dl langyos víz (kb.)
1 élesztő
pici cukor (az élesztő futtatásához)
2 kávéskanál só
olaj a sütéshez és a formázáshoz
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal. Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük.
Lehet a lisztből kicsit kelleni fog még bele, egy puha tésztát kell kapjunk, mikor kinyújtodtad, másfél centire kell nyújtani vagy ahogy szeretnéd 🙂 pohárral is ki lehet szaggatni,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) A tészta hozzávalóit összekeverjük, és 1 órát állni hagyjuk, majd palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat. 2.) A feta sajtot villával összetörjük, összekeverjük a rukkolá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskótát sütünk a fenti hozzávalókból, közben elkészítjük a kávékrémet. Kávékrém: kókuszkrém, kakaó, nescaffe (nem cukrozott) édesítő kókusztejjel lazítva. A kisült piskótába t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a sóval és a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a zabpelyhet, a mazsolát, és a vanilia cukrot. Időnként megkavargatva készre főzzük. Tejberizs sűrűs...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz