1 kg liszt
5-6 dl langyos víz (kb.)
1 élesztő
pici cukor (az élesztő futtatásához)
2 kávéskanál só
olaj a sütéshez és a formázáshoz
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal. Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük.
1. Verd kemény habbá a tejszínt az ízlésed szerinti mennyiségű édesítővel, illetve a vaníliával. 2. Morzsold szét a jeges málnát. 3. Forgasd bele a tejszínhabba a málnát, majd az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsola-zabpehely mennyiséget 2-3 kisebb adagra osztva dolgoztam össze, mivel ezzel bír el az aprító mérete. Először a zabpehely egy részét (Aldi, kék zacskó) őröltem zabkorpává,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszelem, majd vékonyan kör alakban sütőpapíros tepsiben légkeverésen 180 fokon megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz