5 dkg málna,
5 dkg feketeribizli,
5 dkg szeder
1 teáskanál méz
A kékeslila színű zöldségek és gyümölcsök jótékony hatásai a rezveratrol nevű antioxidánsnak és az antocianidnak köszönhetők, ezek védik a sejteket az oxidatív sérülésektől, melyek a ráncképződés kiváltói. Kutatások bizonyítják, hogy a lila zöldségek és gyümölcsök rugalmasan tartják a bőrt, mivel hozzájárulnak a szövetek egészségének megőrzéséhez.
A bíbor színű növények gyorsítják az anyagcserét, méregtelenítenek, csökkenti a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát, erősítik a memóriát és az immunrendszert, de gátolják a fogszuvasodást és a hajhullást, de még a narancsbőrre is jótékony hatást gyakorol.
A gyömbért hámozd meg, vágd fel vékony karikákra, majd rakd bele 1 liter forrásban lévő vízbe. Add hozzá a xilitet is, akkor már lejjebb veheted közepesre a lángot és keverd el, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áfonyát, a körtét és a salátalevelet megmossuk. A körtét és a salátalevelet kisebb darabokra vágjuk, tépkedjük. A hozzávalókat turmixgépbe tesszük, és összeturmixoljuk. Pohara...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA bazsalikomot a tenyerünkben összecsapjuk, majd beletesszük a poharunkba, és bejegezzük a poharat. Ezután beleöntjük a hozzávalókat a szóda kivételével és felkeverjük, utána a szó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsd a tejet egy lábasba, majd egyesével add hozzá az összes többi hozzávalót. Várd meg, amíg felforr a tej, majd vedd alacsonyabbra a gázt, és 10 percig főzd, addig, amíg a fűsze...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű