menu

Családireceptkönyv.hu

Briós


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
2,8 dl tej amelyben felolvasztok 6 dkg Rámát
6 dkg cukor
fél teáskanál só
2 dkg friss élesztő
1 vaníliás cukor, citrom reszelt héja
1 tojás sárgája

Elkészítés:


A kelesztett élesztővel a tésztát összeállítom. Nyújtólapon annyi darabra vágd el ahány brióst szeretnél készíteni (én 9 db vágom, szép nagy briósok lesznek). Utána ezeket a tésztadarabkákat a nyújtólapon két tenyérrel rudacskákká sodrod (biztos emlékszel még az iskolai gyurmázásra, úgy kell csinálni) kb. 20 cm hosszú legyen, és kötsz egy csomót rá, oly módon, hogy a csomó egyik szára felül egy picit kimagasodjon a tésztából (1cm), a csomó másik szárát pedig behajtod alulra és a sütőlapra helyezed. Hagyod még egy kicsit kelni (15-20 perc) amíg szépen megemelkednek, majd megkened felvert tojással (csak tojás fehérje is jó) és kristálycukorral megszórod a tetejét. Hideg sütőbe (légkeverés 170) téve szép pirosra megsütöd

Briós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Garlic Cheese Bread
Garlic Cheese Bread

Split French bread loaf into halves horizontally. Mix butter, cheeses, mayonnaise, green onions and garlic in a bowl, blending well. Spread the cut side of bread with spread. Ba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sonkás, kukoricás tészta
Sonkás, kukoricás tészta

A tésztát kifőzzük. A hagymát megpucoljuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk. A sonkát is apró kockákra vágjuk. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát és kukoric...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Grízes tészta
Grízes tészta

A tésztát sós vízben felteszem főni. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a grízt aranybarnára. Amikor kész, elzárom a tűzhelyet. A tészta főzőlevéből öntök rá kb. 1 decilitert....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Tejszínes, ötsajtos tészta
Tejszínes, ötsajtos tészta

Elkészítés menete: Először is a tésztát főzd meg bő, forró, enyhén sós vízben, fogkeményre, majd szűrd le és tedd félre. A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A sajtokat mérd ki egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk