Tészta:
40 dkg liszt
fél kocka élesztő
1 dl cukrozott tej
2 dl langyos víz
1 kávéskanál só
2-3 evőkanál étolaj
Tetejére:
fél tubus pizzakrém
ugyanannyi kechup
tetszőleges feltét (szalámi, bacon, csirkemellsonka)
reszelt sajt
A tésztát összedagasztom, és kb. 1 óráig kelesztem. Ha jól megkelt, a tepsibe nyújtom. Kb. tíz percre beteszem a sütőbe, elősütöm. Ezután megkenem a pizzakrém-kechup keverékével, tetszőleges feltéttel, sajttal jól megrakom. Kb. 20 perc alatt megsül.
Az összetevőket összegyúrjuk, 10 percre állni hagyjuk. Ez idő alatt elő lehet készíteni a feltéteket. Szafi Fitt bambuszrostliszttel megszórt deszkán kinyújtjuk a tésztát és sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grízgaluska elkészítése nem bonyolult, de egy kis gyakorlatot illetve tapasztalatot igényel. Gyakorlott háziasszonyként bevallom, nekem sem mindig sikerül terveim szerint, mert r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz akármilyen tésztánkat kifőzzük sós vízben. Ha nem használjuk fel rögtön az egészet, akkor hideg vízzel átmossuk, és egy kis olajjal átforgatva zárt dobozban vagy lefóliázva hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet,olajat,sót,sütőport egy tálba tesszük.A vizet fokozatosan adagolva lágy tésztát gyúrunk.Lefedjük 15percre pihenni.10-12 db gombócot formálunk.Meglisztezett deszkán NAGYON...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes