- 3 közepes banán
- 150 ml görög joghurt
- 20 g vaníliás, mogyorós vagy banános protein
- 1-2 tk. tejszínes mogyoró aroma vagy ugyanennyi evőkanál mogyoróvaj
A hozzávalókat turmixgépben alaposan turmixold össze homogén, pépes állagúra. Ha szükséges, akkor plusz édesítőt is tehetsz bele - bár a protein és a banán miatt ez nem mindig szükséges.
Majd tedd fagyasztható tálkákba, aztán mehetnek a hűvösbe. Fontos, hogy ha nem egy masszív tömböt akarunk később nyalogatni, akkor célszerű 20 percenként villával kissé átkeverni, utána hagyni, hogy szépen megfagyjon. (Ez mennyiségtől függően 1-2 óra alatt meg is történik.)
A kristálycukorból és nagyjából 5 liternyi vízből cukorszirupot főzök. A barna cukrot karamellizálom, és a maradék vízzel felöntöm. Óvatosan, nagyon fröcsög az elején! Amikor a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűjó érett barackot megmossuk, kimagozzuk, és elfelezzük. Fényes nagy fazékba tesszük fel főzni. Beletesszük a cukrot, és a dzsemfixet. Folyamatosan kevergetjük, és ha felforr m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábasba tedd bele a megtisztított epret. Ha gyorsfagyasztott epret használsz, mint én, akkor egyszerűen öntsd bele. Add hozzá a cukrot, és közepes-nagy lángon forrald...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz