1 közepes fej karfiol
3 dl görög joghurt
1 kávéskanál curry por
1 gerezd zúzott fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 fél citromból nyert citromlé
1 teáskanál fűszerpaprika
1 ek napraforgó olaj
1. A megtisztított karfiolt egészben megfőzzük.
2. A joghurthoz keverjük a curry-t, a zúzott fokhagymát, a sót, borsot, a citrom levét, a fűszerpaprikát és az olajat.
3. Egy kerek jénait vékonyan kikenünk olajjal, belerakjuk a karfiolt, majd leöntjük a curry-s joghurttal, és 200°C-on kb. 30 percet sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felszeleteljük. A zúzott fokhagymát és a fűszereket 10 evőkanál olajhoz keverjük. A burgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megke...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított vöröshagymának levágjuk az egyik tetejét, majd nagyon óvatosan keresztben felszeleteljük, mint egy pizzát. Nagyon vigyázva, hogy a hagyma nagyságától függően kb. 1-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ha elkészült leöntjük a vizet róla, és krumplinyomóval összetörjük, nem pépesre, mint amikor krumplipürét készí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHámozd meg, mosd jól meg és reszeld le egy nagyobb lyukú reszelővel a burgonyát. Jól csavard ki, hogy minél kevesebb nedvesség maradjon benne és akkor keverd össze a többi hozzával...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz