- 50 dkg liszt
- 25 dkg burgonya
- 1,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- cukor
- só
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd megpucoljuk. Egy krumplinyomóval (vagy villával) széttörjük, hozzáadjuk a 3 dkg vajat, a réteslisztet és egy kevés sót....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánokat vékonyan felszeletelem, lesózom és egy szűrőtálba teszem egy órára, hogy kieressze a nedvességet, majd szárazra leitatom papírtörlővel. Egy jénaitálba szórom a gnoc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSerpenyőbe öntöm, feltétet rápakolom, fedő alatt pici lángon 10-15 perc alatt megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű