menu

Családireceptkönyv.hu

Lángos tojás nélkül - vegán, paleo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 30 dkg cukkini (tisztítva mérve)
- 4 dl víz
- 1 ek. citromlé
- 1/2 tk. só
- 20 dkg cassava liszt (lásd az ismertetőt!!)
- 10 dkg nyílgyökérpor
- 1,5 dkg útifűmaghéj
- 1 tk. szódabikarbóna
- kókuszolaj a formázáshoz és sütéshez

Elkészítés:


A cukkinit tisztítsd meg, hámozd meg, vágd kockára és 4 dl vízben főzd meg. A vízzel együtt turmixold le, vagy botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a sót, citromlevet. keverd el. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add a cukkinis püréhez, alaposan keverd el majd hagyd állni 5-10 percet. Egy szilikonos nyújtólapot olajozz be vékonyan, a tésztát oszd szét kb 10 részre, vagy lehet több is, ha kisebb lángost akarsz. Tegyél egy tésztadarabot a nyújtólapra és olajos kézzel lapítsd szét kis mozdulatokkal. Ha esetleg valahol szétszakad, az nem baj. Ha serpenyőben sütöd, akkor forrósítsd fel, kend ki olajjal, tedd bele a lángost és közepes tűznél süsd meg mindkét oldalát. Ha sütőben akarod sütni, akkor a kinyújtott tésztákat óvatosan tedd sütőpapíros tepsire, előmelegített 165 fokos légkeveréses sütőben süsd kb 15-18 percig, félidőben fordítsd meg a lángosokat. A sütési idő sütőnként változó lehet, többször ellenőrizd.

Trükkök, tippek, praktikák:


Készült próbaképpen egy bő olajban sült változat, kinézetre és ízre is ez a "leglángososabb", de nagyon megszívja magát olajjal, így ez csak próba maradt. Ezen kívül a fele olajjal kikent serpenyőben sült, a fele pedig pedig sütőben. A családban mindenkinek más ízlik, nekem a sütős verzió állaga jött be jobban, olyasmi, mint a krumplis lángos, mindig az volt a kedvencem.

Lángos tojás nélkül - vegán, paleo

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mindenmentes keksz vörösáfonyával
Mindenmentes keksz vörösáfonyával

Ha csak zablisztünk van otthon használjuk azt, de egyébként pénzkidobás azt venni ha van kávédarálónk, akkor zabpehelyből pikk-pakk készíthetünk zablisztet. Ha ez megvan, pürésítsü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Békebeli ropogós kifli (Kálci)
Békebeli ropogós kifli (Kálci)

A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Vajas kifli
Vajas kifli

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a felfu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bukta
Bukta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk