- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 ek. cukor
- 1 tojás
- 1 ek. tejföl
- 1 cs. vaníliás cukor
- fél cs. sütőpor
Töltelékhez:
- alma
- fahéj
- cukor
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle, nyújtjuk, megtöltjük és sütjük.
A kalácssütőt margarinnal kikenem és morzsával meghintem. A tojásokat a cukorral, az olvasztott margarinnal kikeverem krémesre és kétfelé veszem. Az egyik sárga citromos massza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 100 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, lang...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tud...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd levesszük a tűzről, de nem hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor még langyos, belekeverünk 3 evőkanál olajat + pár csepp ece...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű