• 5 M-es tojásfehérje
• 1 csapott teáskanál só
• 3 evőkanál bio citromlé
• 10 gramm kókuszolaj
Felforralunk kb. 1 liter vizet. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a citromlevet, olajat, sót, majd villával kissé felverjük és beleöntjük a forró vízbe. Ha már túrószerű az állaga, akkor leszűrjük és jól kinyomkodjuk.
Házi totukrém (tejföl) készítése:
A totut elkészítem, amikor lecsepegett, kiveszek belőle egy adagot - a tejfölt kevésbé csepegtetem, hogy krémes legyen és ne legyen száraz. Abból a léből, amiben főtt, adok hozzá, csak úgy érzésre, továbbá + 1 evőkanál kókuszzsírral összeturmixolom. Kóstolgatni érdemes, ha kicsit folyósabban szereti valaki, lehet még a főzőléből tenni bele, valamint a sóval, illetve a citromlével is lehet variálni.
Arányaiban nézve 5 tojásfehérjéből 160 g totu vagy 1,5-2 dl tejföl készíthető.
2 napig biztos eláll a hűtőben, de elvileg akár 1 hétig is. Fagyasztani is lehet!
Összekavarom
Elkészítési idő: pár perc Nehézség: KönnyűA birsalmákat megmossuk, meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, majd egy lábasban feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje. Hozzáadjuk a cukrot, a szegfűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgát feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük. Jobb ha a fás végét még ezelőtt levágjuk, ez kb a spárga alsó harmada. Ezután megpirítjuk a kókuszolajon a kesudióval és snidlinggel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeforraljuk az ecetet a cukorral. A chiliket kettévágjuk, kimagozzuk (egyet hagyhatunk magostul). Ha szirupossá vált az ecetes cukor, hozzáadhatjuk a chilit is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű