50 dkg túró,
4 tojás,
1cs. vaníliáscukor
picisó,
Kevés szódabikarbóna
2dl búzadara
olaj, és zsemlemorzsa a forgatáshoz
A túrót villával jól összetöröm, beleteszem, a sót, a vaníliáscukrot, a szódabikarbónát, a tojásokat, és a búzadarát, összekeverem, majd 2-3 órát pihentetem, majd sós lobogó vízben kifőzöm 5-6 perc. Pirított zsemlemorzsába forgatom
1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk. 2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a mar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt krumplit még melegen áttörjük krumplinyomóval és megvárjuk míg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a lisztet,a tojást, a sót és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kisodorjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékkel kezdem, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A vajat megolvasztom, majd a finomra vágott hagymát puhára párolom rajta. Hozzáadom a húst és nagy lángon fehéredésig süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összedagasztjuk. (A kenyérsütőgép nagy segítség.) Hagyjuk a duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítjuk és kettévágjuk. (Ha kissebb hajtoványokat szeretnén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű