menu

Családireceptkönyv.hu

Almás vaníliás fincsiség


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


az alsó réteghez:

3 alma
20 dkg vaníliás keksz
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé

A középső réteghez:
1 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej

A tetejére:
2 dl habtejszín
5 dkg jó minőségű csokoládé

Elkészítés:


A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódik levesszük a tűzről, hozzákeverjük a fahéjat és összedolgozzuk a keksszel. A felét sütőformába simítjuk, a maradékot félretesszük. A pudingot és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, kihűtjük és ráöntjük a kekszes almás rétegre. Erre kerül a maradék alma, majd a felvert tejszínhabbal bevonjuk, megszórjuk a reszelt csokoládéval és lehűtjük. Annyira nem lesz kemény, hogy szeletelhető legyen, de kanállal poharakba/kelyhekbe tehetjük.

Almás vaníliás fincsiség

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Márton
GM Kukorica lisztes muffin
GM Kukorica lisztes muffin

Lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, margarint, a cukrot majd a vaníliáscukrot. Muffin papírral kibélelt muffin formába teszem a tésztát, majd ízlés szer...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bory mama
Mascarponés, epres pohárkrém
Mascarponés, epres pohárkrém

A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A mascarponét kikeverjük 5 dkg porcukorral és hozzáadjuk a fehércsokit és a felvert tejszínhabot. Az eper felét összeturmixoljuk, (...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranykrém
Aranykrém

Vaj kivételével krémet főzünk, még forrön belekeverjük a 150 g vajat. Majd kihűlés után a maradék vajat belekeverjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Pita sa makom
Pita sa makom

Ugrijati mlijeko, ubaciti kvasac i pomijesati da se rastvori. Dodati zlicicu secera i brasna, izmjesati i ostaviti da nadodje. 2. Margarin sobne temperature narezati na listi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk