1 kg csirkeszárny
20 -25 deka szilva
3 kanál ketchup
2 kanál cukor
2 gerezd reszelt fokhagyma
2 kanál almaecet
kevés csipős szósz
2 kanál szójaszósz
reszelt gyömbér
citrom leve
A csirke szárnyaknak a végét levágom a többi részét mosás után besózom.
A ketchupot egy edénybe teszem, hozzáadom a cukrot, a szilvát, és összeturmixolom az összes hozzávalót. Egy edénybe teszem, a citrom levét is hozzáadom, majd 10-15 percig összefőzöm.
A csirke húst egy kis sütőedénybe teszem, és a szilva pácba beleforgatom, a maradékot pedig ráöntöm a húsra, fóliával letakarom és szép sötét bordóra megsütöm.
Rizzsel tálaltam. Ha a ketchup erős, akkor nem kell hozzá külön csipős szósz.
Kevés olajon megdinszteljük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint) és nyomunk rá fokhagymát (ezt is ízlés szerint, nálunk sokat). Pici vizet öntünk rá, be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét tisztítás és belezés után kívül-belül sózták, majorannával, borssal, pirospaprikával szórták meg, majd agyag masszával vonták be. Beledobták a parázsba, ahol néha-néha eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz olajon meg pirítjuk a felvágott fokhagymát és a kockára vágott vörös hagymát üvegesre pároljuk .Amint a hagyma átsült mehet hozzá a kockára vágott padlizsán 5 -10 percig párolju...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: KözepesA húst vágjuk csíkokra, sózzuk meg és tegyük félre egy kicsit. Ezután kevés olajon hirtelen pirítsuk meg, majd szedjük ki a serpenyőből. A visszamaradt olajon pirítsuk meg a fela...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű