60 dkg csirkemell filé
3 db tojásfehérje
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
5 evőkanál étkezési keményítő
4 dl napraforgó olaj
A mártáshoz
200 ml ketchup
0.5 dl balzsamecet
0.5 dl méz
3 ek szójaszósz
1 kk gyömbér (friss reszelt)
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma (vagy póréhagyma)
só ízlés szerint
A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük.
A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük.
A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk. Rizst főzzünk hozzá.
A csirkemelleket felszeleteljük (4 szeletet kapunk), megmossuk és szárazra töröljük. Mindkét oldalát besózzuk. Egy tálban összekeverjük a tojást, az 1 ek lisztet, a reszelt sajto...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA májat kisebb darabokra vágjuk, befűszerezzük, majd pici olíva olajon elősütjük. A máj nem fog megkeményedni a fűszerezéstől sütés közben. Hagyjuk kihűlni. Egy szelet baconre hely...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott szalonna zsírját kisütjük. Megpirítjuk benne a szintén kockákra vágott májat (csirkeaprólék), a felaprózott gombát és a petrezselymet. Eközben a borsót megfőzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket keresztben 2 szeletre vágjuk, kivajazott tálba tesszük és megsózzuk. Összekeverjük a tejszínt, a ketchupot, a zúzott fokhagymát és a parmezánt, majd a húsokra önt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű