30 dkg lencse, 2-3 evőkanál tejföl, 1 tojás sárgájából friss majonéz, kevés citromlé, 1 kiskanál magos mustár, só, bors, 1 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 3 tojás keményre főzve, 1 kis fej hagyma apróra vágva
A lencsét előző este leöblítjük és beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük róla és tiszta vízbe puhára főzzük, de vigyázzunk, ne főzzük szét. A főzővízbe babérlevelet, fokhagymát és sót teszünk. Amikor a lencse megfőtt leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel és hűlni hagyjuk. Közben a tojásokat keményre főzzük és a tojás sárgából elkészítjük a majonézet. Egy tálban a tejfölt a majonézzel, citromlével és mustárral elkeverjük, ízesítsük sóval és borssal és ezután hozzáadjuk a hagymát valamint a kihűlt lencsét. Jó összekavarjuk. Tetejét tojásszeletekkel díszítjük illetve tetszés szerint a lencse közé is keverhetünk kis kockára vágott kemény tojást. Tálalás előtt behűtjük.
Zuttyants bele fele-fele arányban tahinit, csicseriborsót, egy-két csipet sót és borsot, és két gerezd fokhagymát, a citromlevet, majd botmixerrel dolgozd össze. 2. Ha már nagyjá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit és a tojást megfőztem, együtt. A löncs konzervet kis kockákra vágtam. Ugyanígy jártam el az uborkával is. A hagymát megpucoltam és aprítóban jó apróra felvágtam. Az a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat tetszés szerint felaprítom és salátás tálba teszem. Meglocsolom balzsamecettel, olívaolajjal, juharsziruppal és elkeverem. Fogyasztásig hűtőben tartom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkiniket lereszeljük. Két gerezd zúzott fokhagymát elkezdünk hevíteni az olajon és kb. 1 perc után hozzáadjuk a reszelt cukkinit. Folyamatosan kevergetve kb. 2-3 percig párolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű