1 egész sült csirke, vagy megmaradt sült csirkehús
20 dkg makaróni tészta
1 kis fej vöröshagyma
3 ek paradicsompüré
só
őrölt bors
rozmaring
2 ek olaj
5 dkg margarin
15 dkg reszelt sajt
A sült csirkét kicsontozzuk és húsát 1 cm vastagságúra daraboljuk. A makaróni tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük és kevés olajjal összekeverjük. A vöröshagymát lereszeljük.
1 kanál olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, tovább pirítjuk, majd kevés vízzel felengedjük. Sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük és kb 5 percig főzzük.
Egy tűzálló tál alját kikenjük a margarin felével, ráterítjük a makaróni egyharmadát, erre rakjuk a csirkehús felét, megkenjük a mártás felével és megszórjuk a reszelt sajt harmadával. Betakarjuk makarónival, erre rakjuk a csirkehús másik felét, a maradék mártást és a megmaradt margarint.
Sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a sajt aranysárga nem lesz.
A zsemlét vagy kenyeret darabokra tépjük és annyi tejbe áztatjuk, hogy felszívja, de ne ázzon el. Elkészítjük a tölteléket: A májkrémet, apróra vágott petrezselymet, fűszereket ös...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. Előző nap a pulykamellet vékony szeletekre vágom, és húsverő kalapáccsal gyengén kiverem. 2. Mélyebb tűzálló tálba teszem, megsózom, megborsozom, és rászórom a zúzott fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. A cukkiniket megmossuk, félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, kisebb darabokra aprózzuk. A megmosott paradicsomokat és a fetát felk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat felaprítjuk, a májat és a hagymát viszonylag nagyobb darabokban hagyjuk, a paradicsomot és a paprikát kisebbre vágjuk. A felhevített zsíron megfonnyasztjuk a hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű